ОГРОМНА разлика в броя посетители!

Asen Popivanov

Active Member
Става въпрос за сравнение на броя на посетители между два поредни дни на сайта ми.Как е възможно вчера да имам 22 посетителя, а днес към настоящият момент е точно ЕДИН!И си задавам въпроса "що за колективна мисъл е това" , защото такова нещо ми се случва не за първи път, при това без някакви фактори на които , да съм бил свидетел, т.е. нито съм правил някъкъв линк билдинг последните дни, нито каквиото и да е публикации, които да генерират трафик... :confused:
Средният трафик е 14-15 посещения на ден.На вашите сайто забелязали ли сте подобни вълнообразни тенденции?На какво би могло да се дължи?

Хмм... не съм специалист, но може би е добре да види от къде са дощли и какво са гледали тези посетители. Аз разлика на гледания съм виждала заради линквани във форум например или в stumbleupon/digg etc., където им минава атрективността за около ден.

От: ОГРОМНА разлика в броя посетители!

Дневна разлика от 21 посещения в един сайт не е огромна. Дори не е нищожна. Ако пуснеш тук линк към въпросния сайт сигурно ще стигнеш и 100 посещения, само че това нищо не значи. Огромна разлика щеше да е ако обикновено правиш 200, а един ден влязат 2000.

От: От: ОГРОМНА разлика в броя посетители!

Дневна разлика от 21 посещения в един сайт не е огромна. Дори не е нищожна. Ако пуснеш тук линк към въпросния сайт сигурно ще стигнеш и 100 посещения, само че това нищо не значи. Огромна разлика щеше да е ако обикновено правиш 200, а един ден влязат 2000.

Съотношението 22/1 = 22 , а 2000/200 = 10 , тъй че разликата математически погледнато е голяма... :)
Друг е въпросът, че сайтът ми не е достатъчно популярен, поради едни или други причини..

От: От: От: ОГРОМНА разлика в броя посетители!

Съотношението 22/1 = 22 , а 2000/200 = 10 , тъй че разликата математически погледнато е голяма... :)
Друг е въпросът, че сайтът ми не е достатъчно популярен, поради едни или други причини..

пич, тия урявнения ги остави за сина ти в 4-и клас. колегата ти каза ясно - 21 клка е НИЩОЖНА разлика и се прави адски незабележимо за мащабите на целия интернет, в който ти си 0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 от трафика

Чудно ми е просто как един ден четирима уникални търсят "врати благоевград" , а на следващият - нито един не си прави труда, та въпроса ми , сякаш е по-скоро за маркетолог, отколкото за уебмастъри.Както и да е...Здраве и конверсия, пич! :)

Този сайт от 2 дена ли го има в мрежата? Дай данни и за други дни...
Ако става въпрос за сайтът от подписа ти и 2 посещения са му много! Там няма абсолютно никакъв текст!

"Компетентна консултация от усмихнат служител :)" - това няма да те изкара на по-горни позиции в Google на "врати благоевград"

Този сайт от 2 дена ли го има в мрежата? Дай данни и за други дни...
Имам често такива пикове в трафика, без да коментирам пиковете заради промотиране в други сайтове, социалки и прочие.

Ако става въпрос за сайтът от подписа ти и 2 посещения са му много!

Напълно съгласен! Това не е сайт! Това е показно как не трябва да се прави сайт! Но все пак сайта си е ваш и вие решавате кое, какво, как... .

Поради някаква неясна причина в момента си на трета позиция на "врати благоевград" . Това нещо няма да се задържи дълго, съветвам те да си промениш сайта изцяло и да вкараш доста описателни текстове към всеки продукт, тоест да създадеш страници към всеки продукт.

Никакви маркетолози! Следиш полицейската хроника. Като се развилнеят айдуците, и на другия ден си ти...

Чудно ми е просто как един ден четирима уникални търсят "врати благоевград"

Не си блъскай главата за такива неща. Един от тия четирима, ако ти става клиент... просто се радвай на живота. Трафика е прекалено малък за да стигнеш до някакъв смислен извод.

Няма място за притеснения колега. Не се вторачвай толкова, не можеш да вадиш генерални заключения с 14-15 посетители на ден :), без да се обиждаш, но това никакъв трафик не е:wink:. И имай предвид, че няма как всеки ден трафика да ти е еднакъв. Например при мен +/- 100/200 зависи от деня.

"Компетентна консултация от усмихнат служител :)" - това няма да те изкара на по-горни позиции в Google на "врати благоевград"
Ами трето място ми е достатъчно комфортно, та посещенията зависят по-скоро от търсенето на хората на въпросният продукт. :)
А иначе знам , че сайта не е на ниво и е класиран само на база линк билдинг.Знам , че има нужда от работа по него, но аз не съм спец, сега се уча.
А фирма на година и половина, започнала от нулев капитал , няма как да си позволи пари за професионален сайт.Все пак по-важното е да има пари за стока и поне някаква информация в гугъл за нас отколкото никаква.Изобщо не претендирам за красив , функционален или на каквото и да било сайт

Ами трето място ми е достатъчно комфортно, та посещенията зависят по-скоро от търсенето на хората на въпросният продукт. :)
А иначе знам , че сайта не е на ниво и е класиран само на база линк билдинг.Знам , че има нужда от работа по него, но аз не съм спец, сега се уча.
А фирма на година и половина, започнала от нулев капитал , няма как да си позволи пари за професионален сайт.Все пак по-важното е да има пари за стока и поне някаква информация в гугъл за нас отколкото никаква.Изобщо не претендирам за красив , функционален или на каквото и да било сайт
Всичко това добре, но докато чакаш клиенти не се втелясвай кой кога какво търси и защо вчера 20, а днес 1.
Пълни с текст всяка свободна минута. Ще постигнеш две неща: гошо обича текста и ще те възнагради; гошо обича чести актуализации в сайтовете - като види, че има файлове с пресни дати на промяна, ще започне да те посещава по-често.
Задай си сам въпроса колко често ти трябва врата, при това в конкретен град или окръг. Това не е хляб и кисело мляко.

Тъпчи текст и се учи как се прави сайт. Имаш достатъчно свободно време, за да не плащаш за услуги по сайта.
На страница .../partners.html имаш повече линкове, отколкото текст. Предполагам, и на другите е така. Докарай поне 20-25% съотношение текст/код на страницата.

Не се радвай на трето място при врати Благоевград - колко човека живеят в този окръг? Скоро не съм чел за невероятна строителна активност там. Ако стигнеш трето място по врати, вече ще е друго.
След като си в Петрич, не е лошо да обърнеш внимание на македонския и на гръцкия пазар. :|
Успех!

Всичко това добре, но докато чакаш клиенти не се втелясвай кой кога какво търси и защо вчера 20, а днес 1.
Пълни с текст всяка свободна минута.
След като си в Петрич, не е лошо да обърнеш внимание на македонския и на гръцкия пазар. :|
Успех!
Започвам да си нахвърлям някои неща за текст, а що се отнася до македонски и гръцки клиенти, то мога да кажа, че съм имал само един македонец, който така и не стана реален клиент- само разглежда на няколко пъти.Гърци имам доста клиенти вече и им давам сайта, поне снимки да гледат( то и без туй много текст няма :) ) , но с гърци изключително трудно работя, защото още от вратата пита: за 2 врати каква отстъпка давате, или най-пресният пример : "за да ми ги монтираш (взе 5 врати въпросният клиент) в Кожани (на 30 км от Солун) ще ми струва около 130 евро нали?", а до там и обратно са около 300 км !!! Пазарят се много нагло без изключения...
Първо да въведа повече български текст, пък после може и на гръцки да го преведа.

Няма да сбъркаш с гръцкия пазар, там свободни ниши колкото искаш :). Колкото до пазаренето, просто нека да е ясно какво влиза в цената и какво не, нека са описани тези неща и при удобен случай споменати. Ако се пазарят нагло, дръж се на положение и обяснявай ако трябва сто пъти какво точно влиза в цената с усмивка, а не с досада.

Горе