Happy George
Active Member
Здравейте колеги, искам да Ви попитам ,какво мислите за образованието в България. Колко от вас работят това ,което са учили. Може би да ми даде и съвет или препоръка. Аз съм на 20 години - 2ри курс съм в Свищов /икономика или по-точно Стопански и финансов контрол/. След 12 клас бях много любопитен ,защо всички плюят висшето образование в България. Доста се стремях на горе , решавах много задачи и накрая извадих 6.00 на изпита. Но се чудих какво да запиша ,за това реших и аз на куп с всички да запиша Икономика. / Да са е** в ...знаете де/ Две години по-късно съм решил да уча друго и то сам ,чрез този форум и много подобни като този. За 1 година научих повече работи от колкото съм научил в тоя университет за 2 години.
Всъщност какво излиза на година нашите плащат около 4 000 лв ,за това аз да съм "студент". В Свищов е почти не възможно да си намериш работа ,защото е малък град с много студенти. За това съм се насочил в интернет да вадя пари. С две думи едно образование излиза 20-30 000лв. После излизаш с диплома и отиваш на борсата,освен ако нямаш връзки някъде.
И тук искам да кажа ,аз не обвинявам нито правителството ,нито образованието ,ако тръгна да обвинявам и да търся кой е виновен и кой не - няма да стигна далеч.
В момента мисля да мина задочно да намаля разходите по моето образование и да се запиша на курсове по дизайн/фотошоп илюстратор и т.н./ за серфитикат.
Не знам дали от това има смисъл,но смятам ,че ще науча повече.
Другото ,което искам да питам ,аз съм от Бургас ,ако някой знае такъв курс ,може да ми пусне едно ЛС.
Поздрави на всички и приятен ден
П.с. Ако съм объркал разделя ,моля модераторите да преместят темата.
Всъщност какво излиза на година нашите плащат около 4 000 лв ,за това аз да съм "студент". В Свищов е почти не възможно да си намериш работа ,защото е малък град с много студенти. За това съм се насочил в интернет да вадя пари. С две думи едно образование излиза 20-30 000лв. После излизаш с диплома и отиваш на борсата,освен ако нямаш връзки някъде.
И тук искам да кажа ,аз не обвинявам нито правителството ,нито образованието ,ако тръгна да обвинявам и да търся кой е виновен и кой не - няма да стигна далеч.
В момента мисля да мина задочно да намаля разходите по моето образование и да се запиша на курсове по дизайн/фотошоп илюстратор и т.н./ за серфитикат.
Не знам дали от това има смисъл,но смятам ,че ще науча повече.
Другото ,което искам да питам ,аз съм от Бургас ,ако някой знае такъв курс ,може да ми пусне едно ЛС.
Поздрави на всички и приятен ден
П.с. Ако съм объркал разделя ,моля модераторите да преместят темата.