Означава ли crawl-аването мигновено индексиране ?

От: Означава ли crawl-аването мигновено индексиране ?

Малко след това. При кролването близа в архива за появена нова страница, и не след дълго влиза в индекса, след още едно илин няколко кролвания. В интерес на истината колкото е по-ъпдейтван сайта, голям, и търстед, толкова е по-малко времето между скролването и пълното и индексиране на страницата. На това разчитата спедимно в последно време спамарите. Ако забележиш, някои спам резултати са или на големи търстед сайтове, като .edu .gov и подбни. Това е защото времето между пускането, индексирането и класирането са съкратени помежду си, поради факта, че домейна е "важен" за Google. Тук, за форума давам пример, бота нон стп седи, поради това - търси ново съдържани за индексация, а кролването даже и не се споменава. Аз лично рядко съм засичал да не обикаля по съб-фурумите тук. Ако това ти отговаря на въпроса. :)

Няма точно определено време, защото зависи от различно константи, които са различно за всички сайтове. Едно е да се сравнява това на афф. сайт с нов домейн и непознат за търсачката като ресурс, и на сайт от класа на ezinearticles или Amazon. За това конкретно никой няма да ти даде точни цифри. Но е факт, че колкото по-често се навърта бота, толкова по-малко ще е времето между двете. ;)

И аз така четох. Пробвам един indexing service. Кролва линковете за няколко минути, обаче гледам индексирането по-бавно става. Определено зависи и какво има на страницата - повече съдържание, по-бързо индексиране.

Май и си зависи колко го кефи сайта - ако го кефи много, може за минути. При мен на едно сайтче обаче индексира няколко дена след crawl-ване. Пък ако не го изкефи, може и да не иднексира.

Май и си зависи колко го кефи сайта - ако го кефи много, може за минути. При мен на едно сайтче обаче индексира няколко дена след crawl-ване. Пък ако не го изкефи, може и да не иднексира.
Определено го има момента с харесването, което дава и поводи да си мисля, че хората трябва да се стараят при напрвата на какъвто и да е сайт. Аз лично също съм виждал големи разлики. Вярно е, че рано или късно ще стигне до тям, но все пак идеят да се случва по-лесно и добре. ;)

Има ли тул, който да показва кога е обходена една страница, ако не е индексирана все още ?

Моите наблюдения са че когато публикуваш редовно уникално инфо обхождането и индексирането стават за няколко минути - когато намалиш темпото и времето аз индексиране се увеличава. Ако сайта е нов може и една седмица да се ослушва докато го индексира.

Re: От: Означава ли crawl-аването мигновено индексиране ?

Има ли тул, който да показва кога е обходена една страница, ако не е индексирана все още ?

може си нагласиш piwik да траква с картинка не с джава скрипт и да тракваш кога са минали ботовете през да дена страница

http://piwik.org/docs/tracking-api/

Моите наблюдения са че когато публикуваш редовно уникално инфо обхождането и индексирането стават за няколко минути - когато намалиш темпото и времето аз индексиране се увеличава. Ако сайта е нов може и една седмица да се ослушва докато го индексира.

Абсолютно съм съгласен с това мнение, обаче ми се струва, че понякога има значение колко ти е стар домейна. Имам един на под 1 година, и в него само уникално съдържание - качвам статия и след 5-10 минути вече е в серп-а. Имам и такъф от 2000 година (с няколко дропа разбира се) при него пък - слагам поддомейн и до няколко дни е в серпа - дори и да не е със супер уникално съдържание.
Май цялата работа е лееееекичко абстрактна. ..

@coolice - бе бях си го сложил този брояч, ама с включени някои настройки генерира баси и голямото ДБ - и от хостинг компанията ми съспенднаха акаунта, че имали ограничение от 600 МБ за бази... иначе показва много хубавини. http://www.predpriemach.com/member.php?u=2

може да си хостнеш някъде другаде базата или да си я сваляш и зачистваш от време на време и да си я гледаш локално архивните данни :)

аз затова препоръчвам да ползвате малки впси :)

Горе