GeorgeG
Active Member
Те нещата сега са зле, след 10 години положението ще е, все едно сме в зоокъта, само дето между нас и животните няма да има клетки. Ако така вървим, тая държава скоро ще се саморазтури. Ей ви и линк към предаването.
Аз пък дори не съм разбрал, че до 5-ти клас минаваш без оценки. Откога е тва?
И реално видимо си личи, че подобна глупост дава "резултат".
Този репортаж ми е малко хиксов - пускат ги в смесени паралелк(меко казано) и после се чудят що турчетата не схващали български ... странно как обаче схващат нещата от ДПС-то (родителите им правилно предават заръките на партия, така че ...).
Колега объркал си процента - 20% е, ако е наистина такъв това говори за тотално осиране за поредната монополна услуга на любимата ни държава.
Не обвинявайте децата - системата е създадена с цел да произвежда безмозъчни консуматори, защото са по-лесни за управление и манипулиране. Положението е такова не само у нас, а по целия свят.
Това е ефектът от все по-сложната и претрупана програма, в която по един предмет се ползват 3 учебника, 7 работни тетрадки и 20 безработни такива, примерно. Няма да коментирам лексиката, използвана в учебниците, която повечето възрастни не разбират, а камо ли децата. Един непонятен термин се обяснява с друг, още по-сложен такъв, а количеството на домашните лишава детския мозък от нужната почивка, за да може да функционира правилно.
Статистиката сочи ръст на детските самоубийства в световен мащаб, като за основна причина се сочи училището и стресът, на който са подложени децата там. Накрая ще се радваме, че изобщо излизат живи от образователната система и няма да ни пука, че са неграмотни.