Онлайн магазин с живи данни за наличност и продукти от друг магазин

TrOfi

Member
Здравейте. Идеята ми е да си направя магазин в който да продавам продукти на друга фирма на принципа на дропшипинга. Сайта трябва да може да показва информация за продуктите (снимки, описание, наличности), които са на другия сайт в реално време. Също клиент като направи поръчка през моя сайт, поръчката автоматично да влиза през профила ми в другия сайт. Сайта трябва да може да запазва информация коя поръчка на кой клиент е. Разбира се това “клониране” ще бъде със знанието на другата фирма и ако е необходим достъп до някакъв код на сайта им ще е възможно. Какви варианти имам, възможно ли е да се направи това с wp или нещо подобно + някакви плъгини или знам ли? Също възможно ли е да се направи за два и повече сайта, реално да имам различни категории и всяка категория да взима информация от различен онлайн магазин.

Последно редактирано:
Възможно е.
Особено ако в "другия" сайт вече е предвидено такова нещо.

С WP - да, но само с плъгини няма да стане.

Възможно е.

Сега се сещам и за друг проблем. Реално търговската отстъпка ще е начислена директно в сайта им. Смисъл като влезна в профила си директно ще се зареждат продуктите с цена, на която аз ще ги закупя. Съответно има ли как с някакъв алгоритъм цената, която се визуализира в моя сайт да се редуцира с нужната надценка?

Има такива алгоритми, да.
Много са сложни - умножение им викат, но за щастие са познати на повечето програмисти :)

Възможно е.

Защо няма да стане с плъгин импорта на продукти?

Давай - рънвай крон на всеки 2 сек. и може и да се получи нещо близко до "реално време".
Как не бех са сетил.

Възможно е.

А ако не е предвидено, много ли ще е сложна задачата? Смисъл направата на сайта да е 4-5k+ лв Също какво ще трябва да изискам от другата компания като допълнителни неща при преговорите свързани с нуждите на програмиста за направата на моя магазин. Не говоря за конкретни неща, а примерно да имат предвид, че ще ми трябват някакви кодове от сайта им или нещо друго.

Щот не четеш, как да се сетиш?

Ми опреснявай наличностите с крон да видим как ше е :)

За поръчките да речем че е приложимо, ма за останалото...

Колко продукта са м/у другото?

Ми опреснявай наличностите с крон да видим как ше е :)

За поръчките да речем че е приложимо, ма за останалото...

Колко продукта са м/у другото?
Над 100 000 са продуктите

Вече си написах мнението.
Скай ако има други предложения как да се синхронизират 100к продукта...

ПП: Има още по-бърз вариант - да се репликира базата данни на доставчика (едва ли ще се навият).

Ако нямат вече api ме съмнява да се навият специално за теб да го правят. По-вероятно е някакъв xml или csv , който периодично да ъпдейтват, с което автоматично ти пада възможността за ъпдейт в реално време. Но за това директно с доставчика трябва да се говори, какви опции предлагат за дропшипъри.

Горе