Това ако си мислиш, че е зле... Онзи ден си уговорих среща да продам един мой микрофон. Чаках около 40 минути, защото потенциалният купувач закъсня. След като дойде, пробва микрофон, и каза, че му "пукал". Бил развален. Прибрах се вкъщи, закачих го на телефона, с мои слушалки и няколко различни кабела, нямаше никакви смущения. Обадих му се и му казах, също предложих да му демонстрирам. Той каза "Чудесно, утре ще го взема." В момента се скатава, не ми отговаря. Попитах го най-учтиво дали да му го пазя, дали има интерес все още, но отговор няма.
Той дойде със същия микрофон като моя, не знам защо.
От цялата история изхождам така -- според мен е дошъл да ме използва, защото имам същия микрофон, и тъй като се е съмнявал дали неговият е развален, или е някъде проблема по кабелите и слушалките му, и е прекалено некадърен или мързелив да си направи базова диагностика, използва мен да му свърша това безплатно, по подмолния начин. Това ми се е случвало няколко пъти, но с други продукти, които съм продавал. С автомобил дори. Качвали са ми се на джой райд на мое БМВ 5-ца за 20 хиляди, което продавах. Като направиха няколко кръгчета и всичко им хареса, повече не звъннаха. Надъниха ми го на магистралата с около 200. Повече не давам тест драйв, и повече няма и да давам на никой да ми тества техниката за продажба дори. Който не иска да купува, да си го натири!
Безплатен тестдрайв -- му се вика на това.
Та този индивид с микрофона ме вбеси невероятно много, защото ходех да го чакам 40 минути, приготвих му всичко в пакетчето, говорихме педесе пъти, пипа ми микрофона, пъха си кабелите по него, тества си го, и изчезна. Това е супер неморално, понеже може да ми бъгне техниката с някакъв развален кабел или нещо подобно, да ми окъси нещо.
За жалост не виждам начин за справяне с този проблем. Можеш да изгониш потенциални купувачи/клиенти по тоя начин. Варианта е да се изнесеш на чужд пазар, да не работиш с българи, руснаци и други балкански субекти.
Знам к'во е усещането, супер е неприятно. Сверка на часовника си правят, по наглия начин, както каза колегата отгоре. Могат просто да помолят, много е малък шанса да им откажа, поне аз. Но да ми въртят номера, такива попадат в черния списък, и се появяват в интернет завинаги. Да ходат да си чистат името после. Измекяра си намира майстора. Ако не съм аз, ще е някой друг, който да сподели и да изкара наяве утайката.