Опознай града: Рибарницата където хората са на първо място, а печалбата на второ!

psarakiUntitled.png

История за страст, качество и морски вдъхновения. Прочетете за Петър и "PSARAKI"

Петър, по-известен като Пешо, е човек с необикновена история, която сякаш е изплетена от нишките на съдбата. През 1992 г., на едва 18 години, той заминава за Гърция. Първоначално работи като строител, но скоро съдбата му се усмихва по един неочакван начин. Грък, собственик на няколко ресторанта, го наема да работи при него. И тук Петър получава възможност да развие своя истински талант– готвенето.

В кръвта му се оказва не просто страст към храната, а истинско майсторство, което привлича вниманието на шефа му. Толкова впечатлен от неговите умения, собственикът на ресторантите му подарява един от тях като благодарност, след като Петър го учи да вари ракия. Животът сякаш винаги му е прокарвал път и го е водил в правилната посока.

Страст, родена от любов към морето

Години по-късно, след като Петър се връща в България, животът му отново го изправя пред предизвикателства. По време на пандемията той губи работата си като главен готвач, но това не го спира. На един обяд с приятел, му предлагат да отвори бутка за кебапчета. Но Петър не е обикновен човек – той е морска душа, обожава рибата и морските дарове. Така, вместо кебапчета, той решава да последва своето призвание и открива рибарница във Варна – в квартал "Възраждане 3".

Място с душа и традиция

Мястото, където се намира рибарницата, не е избрано случайно. Петър е израснал в същия квартал и като дете е играл точно на това място. Дори дни преди да започне, сънува мястото където се намира рибарницата му в момента. И така, следвайки своята интуиция и обич към рибата, той успява да вземе това място и да го превърне в оживен и успешен бизнес.

Но какво прави рибарницата на Петър толкова специална? Това е място, където клиентите не са просто клиенти – те стават приятели. Петър вярва, че отношението към хората и качеството на храната са най-важни. Именно затова той избира да развива бизнеса си в кварталите, далеч от масовия туристически поток, за да може да отдели нужното внимание на всеки посетител и да приготвя ястията си с любов и грижа.

Рецепти с история

Посещението в рибарницата на Петър е пътуване през истории и традиции. Една от най-интересните истории, която Петър обича да разказва, е за своята "Кипърска лимасолска салата". Рецептата е научил от възрастна жена в село Гермасое, Кипър. Салатата съдържа октопод, калмари, скариди, сепия, миди, пипер, червен лук, маслини, зехтин и сок от пресен лимон – идеална за узо! Петър никога не крие своите рецепти, а напротив – с радост ги споделя с приятели и познати, някои от които дори имат свои собствени вериги ресторанти. Споделя, че се радва да чете коментари за своите гозби.

Ключът към успеха

Едно от нещата, на които Петър държи най-много, е качеството на продуктите. Половин година преди да отвори рибарницата, той прави задълбочено проучване на пазара и избира най-добрите дистрибутори. Петър лично избира рибата, като предпочита дива риба от Гърция. Дори по време на почивките си в Гърция, той не пропуска възможността да купи стока – като последния път това е било 60 кг октопод. А това, което не може да намери на гръцкия пазар, взема от местни рибари, като винаги поставя на първо място качеството. Ако не е доволен от продукта, той го връща – компромиси с качеството при Петър не съществуват.

Постоянни клиенти от цяла Варна

Интересното е, че по-голямата част от клиентите на Петър не са от квартала. Рибарницата му привлича хора от цяла Варна и околните села – както заможни, така и с по-обикновени възможности. Причината? Качеството на храната и личното отношение, които Петър предлага. Децата обожават супите му, най-голямото удовлетворение за него е да вижда усмивките на своите клиенти.

Бъдещето на рибарницата

Петър получава многобройни предложения за работа в престижни ресторанти, но той отказва. След всички тези години в бизнеса, той иска да намери спокойствие и да даде стойност на обществото по свой собствен начин. Рибарницата му не е просто бизнес – тя е неговото убежище, място, където той влага душата си.

С жена му, която се шегува, че той ходи прекалено рано на работа, Петър не спира да се радва на всеки ден, прекаран в рибарницата. За него това е не просто работа, а начин на живот, изпълнен с любов към храната и хората, които я споделят с него.

Повече за Петър и PSARAKI можете да видите в сайта му: https://psaraki.bg/?v=461b1990fe86
А ако и ти искаш да се присъединиш към инициативата ми "Опознай града" можеш да се свържеш с мен на номерата 0877860000/ 0894957737, също така и да влезеш в страницата ми в сайта на RE/MAX Activ където мога да те запозная и със света на недвижимите имоти.
 

Горе