Оптимизация на поддомейни с афилиейт продукти

Desisslava Dimitrova

Active Member
Решила съм за всеки продукт да правя поддомейн. В моя случай нишата е туризъм и всеки един град ще е като поддомейн като ще оптимизирам ключовите думи за дестинацията. Примерно Гърция, почивка, оферти и т.н и всички ключови думи за дадения град или държава ще бъдат в поддомейна.
Сега се чудя кой вариант да правя.

1 вариант
В публикацията слагам уникално заглавие, описание на офертата, снимка и линк нофолоу към източника. Всяка публикация се линква към поддомейна. Ще сложа линк към поддомейна някъде в странина лента или футъра с ключова дума, примерно почивка в Гърция. Като пак ликвам поддомейните помежду си.
Проблемът тук е, че нямам добър агрегатор и всичко по офертата трябва да се прави ръчно.

2 вариант
Всяка оферта се прави като публикация, слагам уникално заглавие, снимка и правя редирект 301 към източника на офертата. Отделно ще вържа всички поддомейни един към друг. Във всеки сайт ще има линкове към другите с анкор ключовата дума, примерно почивка.
Но тук си започнах да си задавам въпроса след като сложа всички външни линкове и Гугъл не отчита ново съдържание, защото всичко е с редирект, в един момент дали няма да загубя позициите?

От: Оптимизация на поддомейни с афилиейт продукти

Според мен не е много добра идея това с поддомейните. Да не го отнесе целия сайт. Все пак не забравяй, че много поддомейни се смятат за спам от Гошо.

П.П.: Дори и да разполагаш с агрегатор, то няма как да ти "агрегира" уникални текстове и добре оптимизирани. Така, че ръчния труд е задължителен и при двата варианта.

И между другото, ако е на принципа копи-пейст работата (ръчната), то тогава трудна работа със сео-то. :)

Успех.

Според мен не е много добра идея това с поддомейните. Да не го отнесе целия сайт. Все пак не забравяй, че много поддомейни се смятат за спам от Гошо.

П.П.: Дори и да разполагаш с агрегатор, то няма как да ти "агрегира" уникални текстове и добре оптимизирани. Така, че ръчния труд е задължителен и при двата варианта.

И между другото, ако е на принципа копи-пейст работата (ръчната), то тогава трудна работа със сео-то. :)

Успех.

Естествено, че всичко се пренаписва. Няма да има дублирано съдържание.
Доколкото четох писанията на Мат Кътс, поддомейните ги взимат като отдени сайтове и всеки се оптимизира поотделно. А и в последно време масово се използва тази стратегия, поне гледам какво прави конкуренцията. А и публикацииите няма да са в основния домейн, а в поддомейна.

А относно основния домейн, той го отнесе. Не е наказан, но поради грешка в кода спря да се индексира. Грешката е оправена вече, но явно ще мине доста време докато се върне на старите си позиции.

Естествено, че всичко се пренаписва. Няма да има дублирано съдържание.
Доколкото четох писанията на Мат Кътс, поддомейните ги взимат като отдени сайтове и всеки се оптимизира поотделно. А и в последно време масово се използва тази стратегия, поне гледам какво прави конкуренцията. А и публикацииите няма да са в основния домейн, а в поддомейна.

А относно основния домейн, той го отнесе. Не е наказан, но поради грешка в кода спря да се индексира. Грешката е оправена вече, но явно ще мине доста време докато се върне на старите си позиции.

Ти, ако слушаш Мат Кътс, значи работата не е добре.

Знам, че всеки поддомейн се разглежда като отделни, но не се залъгвай. Ти си знаеш, обаче аз не бих правила толкова поддомейни. :)

Много поддомейни - 1.твоясайт.сом, 2.твоясайт.сом.............20.твоясайт.сом.... - всичкото ТОВА с едно и също ИП и на един и същ хост (предполагам споделен), и всичките на една и съща тематика с връзки към основния сайт - помисли си добре. :)

Ти, ако слушаш Мат Кътс, значи работата не е добре.

Знам, че всеки поддомейн се разглежда като отделни, но не се залъгвай. Ти си знаеш, обаче аз не бих правила толкова поддомейни. :)

Много поддомейни - 1.твоясайт.сом, 2.твоясайт.сом.............20.твоясайт.сом.... - всичкото ТОВА с едно и също ИП и на един и същ хост (предполагам споделен), и всичките на една и съща тематика с връзки към основния сайт - помисли си добре. :)

Като оставим поддомейните, питането ми беше редирект или нофолоу. Или трети вариант банер с два линка, единия към източника, а втория - към вътрешната страница с описанието на офертата.
Но понеже не знам как да направя подобен банер, си оставам с първите два варианта.

Последно редактирано:

nofollow - ако е към външни сайтове.

Горе