От: оптимизация на сайт за високо конкурентна среда!!!
първо,здравейте на всички,имам малко въпроси и ако някой може да отдели от времето си може да ми даде съвет.имам туристически сайт и по скоро сайт за хотели,вили,къщи за гости....смея да кажа че сайта е доста добре структуриран..не е изработен от мен аз съм просто собственик и не разбирам от дизайн,програмиране и.т.н,та въпросния сайт е на 6 месеца и за вили и къщи за гости върви доста добре но за хотели конкуренцията е обийствена,какво ли не съм пробвал,какво ли не съм изчел и и уж за google си има разни основни правила но доста сайтове не съ спазили никакви правила а са на първа страница-зле изглеждащи и неправилни мета тагове а се индексират доста добре от търсачките,вярно е че са по стари сайтове но това не ме топли особено
) сайта е хотели-вили.ком,регистриран е в стотици дириктории,соц мрежи,блогове,търсачки и каталози,анализ на конкуренцията,мн добре подбрани мета тагове,информация има доста в сайта,няма празни страници абе където се вика не спя...постоянно правя нещо но не става и нестава
))явно е доста трудно но от опита ми разбрах че и само с платена реклама не става,конкурентни сайтове дават доста пари за adwords и след това пак са на 15-20 стр,но спирам дотук,моля ако някой има желание да прегледа сайта и да си сподели мнението.......
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Прав си, нишата наистина е доста конкурентна, но какво от това. Важното е да си силен и да се буташ. Няма безсмислени неща на този свят.
Така почвам по темата направо:
Контент - много е важен, гледай да го оптимизираш както за района, така и за забележителностите в него. Важно е да хващаш трафика, който търси много тясно таргетиранта дума. Като например: Хубави плажове в Албена. Или нещо подобно, според зависи от местността и какво хората ще търсят там. Ще започнеш да събираш наистина качествен трафик, защото има хора търсещи не само хотели, хижи, къщи, но и местностти и забележителностти. Аз лично бих пробвал и в тази насока, освен всичко друго де.
Допълвай със статии за дадени събития, абе направи го така, че освен да генерира трафик, да кара хората да искат да отидат там - мястото, за което се ровят. Нещо като ревю, но в стила на научно-приключеснки стил. Ако им създадеш усещането за това, те са твой. Статии за обичайте на самите райони. Не мислете, че хората обикалят страната само заради това да са из природата, повечето иска и да видят нещо, да станат част от нещо. За това и сайтове със социална насоченост, даващи тези емоции успяват. Или казано малко по така - социализирай, даже отвори форум, фен страница, някъде където ти да си притегляща сила. Малко конкуренти го правят, да не кажа никакви. Имат там нещо си, но като цяло гонят идеята за продаване на реклама на агенции и туроператори. Сори, но винаги съм бил на мнение, че един сайт и/или успешен онлай бизнес се ражда от идеята за даване, а ако стане голяма работеща бизнесмашина - идва момента за взимане. Обратното търпи често провал. Фокусирай се върху community характера му. Това ще ти гарантира силно присъствие, а линковете - това ще дойде чрез обосовяването и затвърждаването на всичко приложено - линк байт.
Говоря като мечтанетл, може би, но искам да се знае, че днес, в тази силна и конкуретна пазарна икономика, се изисква повече от това да си просто нещо си някъде, което по нищо не се отличава от другите. Това на практика не само ще е загуба на време е ресурси, но и в повечето случаи стигне ли до едно положение, ще изисква нещо друго, за да дръпне и да се открои. В общи линии това, което споменах горе.
Оправи си кода и всичко, но като гледам си го пипал и опредлено си го оптимизирал. Сега е времето не само на контента, но и на оптимизирания контент. Гледай да го направиш на някои места леко wiki, демек да интерлинкваш от страница към страница. Например: Тук друга голяма забележителност е пещерата Бачо Киро, една от най-известните пещери в Бъглария. Интерлинк на "най-известните пещери в Бъглария" към статия с тема "най-известните пещери в Бъглария". Иска се много контент, но ще е по-добре за трафика, няма спор. Това реално ще те направи не самом мини тур портал, но ще може да градиш и нагоре - форум, бюлетин, rss. Вече сам определи кое ще ти свърши повече работа тук (ако си без CMS), блог, статични статии.....
Помисли за лого.
В интерес на истината какво целиш. В смисъл какъв стил гониш. Прилича ми на каталог, като на всяка локация имаш хотели, хижи, квартира, апартаменти, бунгала, къщи и други. Излез малко от общите рамки, няма да сбъркаш.
След време сложи едно DE, ES, а защо не и RU. Но като се разрастнеш.
Писах по темата, сега и малко за сателити:
Може да почнеш със сателити на общите блог платформи (wordpress, blogger, blogsome...), както и легове. После мини на твои домейни, но като цяло гледай да линкваш от контент, все едно е спонсор пост, а не paid link. Има значение.
За сателитите мога силно да ти препоръчам да следват определена схема, да бъдат подредени логично, а не хаотично. Или всеки линква към главния или всеки линква към един от сателитите, а той към теб. Има и други схеми, но е важното да има пордеденост. Всячко нелогично свързано звено може да обърка не само теб, но и бота.
Гледай да имаш контент. Както се вика поне да е пълно с леки описания на града, селото или местността. Все пак няма как да се конкурираш при празни страници.
Ако се сетя друго, ще ти пиша. При някакви идей, драсни и ти, за да ги коментираме.
Ще е интересно, защото има доста хора, четящи форума и едновременно притежатели на сайтове за туризъм.