Оптимизация на html кода

stuklen

Well-Known Member
Не разбирам много от СЕО оптимизация и ми е интересно, какви техники се използват за оптимизиране на кода. Много често се среща в предлаганите СЕО услуги.
Трябва кода да е валиден, да се използват за заглавията h тагове. Какво друго се прави? И има ли някакви инструменти по-специални, които да проверяват изходния код и да дават оценка на оптимизацията? В уордпрес мисля, че гледах някакви плъгини за гугъл оптимизации или нещо такова.

От: Оптимизация на html кода

:) Ок това ясно. Но само това ли е? Някакви магии няма ли нещо да се бае на кода едно друго .. примерно какви блокови елементи да се използват <div> vs <table>. Дълбочината на вложените тагове, линковете и т.н.

Доколкото знам таблиците не са много добри за СЕО-то, а и се ползват все по рядко.
Знам отгоре-отгоре html, но е хубаво и CSS-а да ти е в отделен файл - най-малкото ще ти е по-подредено.
Гледай title и decription тага да са ти колкото се може по в началото на кода. Винаги линк билдинга ми е бил по-любим и не съм обръщал толкова внимание на кода.
Един бърз преглед и това е.

В един пост не може да се разкаже нещо, дето има изписани книжки (айде книжлета) за него.

Валиден и СЕО-оптимизиран код са леко разминаващи се понятия. Валидизацията е нещо като незадължителна (но препоръчителна) начална стъпка към СЕО-оптимизацията.

Няма нужда да се мъчим да съчиняваме след като чичо Гугъл вече е обяснил вкратце:
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35769

Тези статийки са добри ще ги прегледам. Относно обяснението в един пост. .. Предполагам че един оптимизатор на код минава през няколко стъпки. Не работи по книгата. Какво имам в предвид. Преглежда валидността на кода, проверява тайтъл и дескрипшън дали са добре, заглавия, подзаглавия, дали са в Н таг. За такива неща питам.

Тези статийки са добри ще ги прегледам. Относно обяснението в един пост. .. Предполагам че един оптимизатор на код минава през няколко стъпки. Не работи по книгата. Какво имам в предвид. Преглежда валидността на кода, проверява тайтъл и дескрипшън дали са добре, заглавия, подзаглавия, дали са в Н таг. За такива неща питам.
Би следвало да прегледаш статийките преди да си повториш въпроса - не са толкова дълги и до голяма степен щяха да го направят (въпроса ти) излишен.

Нали не очакваш някой спициалистин да ти поднесе в лесен за смилане вид половината си ноухау, дето го е получил с много четене и човъркане, само защото те мързи?

Нали не очакваш някой спициалистин да ти поднесе в лесен за смилане вид половината си ноухау, дето го е получил с много четене и човъркане, само защото те мързи?

Спокойно не ме мързи прегледах ги. Просот исках да разбера, какво мислят специалистите в областта. Не съм тук някой да ми провежда курсове по SEO ноухау. Просто ми е важно личното мнение. А относно Гугъл и методите му за оценка съм останал с впечатление, че всичко писано са митове и легенди. И никой не е казал да това и това се прави. Всичко се натрупва с опит и проба/грешка.
Не се гневи толкова използвай енергията за нещо полезно. :)

Горе