От: Отвратен съм от Mtel
Тези са тотална щета. Служителите им също. Не че и другите са по-добре, ама тези чупят тъпомера.
Имам ваучер от 10-15 години при тях. Не звъня от него - само ме търсят на тоя номер, хора с които говорим много и имат минути към Мтел. До тук добре. Винаги съм си плащал сумата за ваучера и никога не съм я изговарял. Сигурно в него се събираха по 30. Един ден случайно реших да звънна от този номер на един познат - в слушалката женски глас ме приканва да заредя. Викам сигурно съм пропуснал срока. Звъня на 1111 или там 1011 ли беше, кво беше. Там ми казва сумата ви е 1 лв и 37 стотинки. Валидността и изтича след –(приблизително) 4 месеца. Газ в офиса им да искам извлечение - патката на гишето не ми дава, нямала достъп до тези неща, същевременно вече ми тика някаква брошура за договори. Абе не ви ща договорите бе. Всеки път на тяхната каса ми се случваше това. Да ме убеждават да мина на някакви тъпи договори с по 234453455 минути, при положение че им казвам, че ако ми предложат евтин интернет МОЖЕ да се навия. И че не говоря 24334534 минути, за което няма за какво да ми ги предлагат. Викам и на тая от кой да взема извлечение за разговорите - не знам. Регистрирайте се в сайта ни. Сигурно интернет сте ползвали. Регистрирам се - няма как да видиш извлечение за предплатена карта. Така ми смъкнаха сумати пари, които ако някой ден бях решил да мина на абонамент са длъжни да ми приспадат. Айде майната му викам си да им приседнат. Няколко дни по-късно ми пращат СМС как от няколко месеца нататък срока на заредените пари в картите ще е вече не година, а 3 месеца. Минималната сума 6 лв. Т.е от 10 ми вдигат сумата на 24 лв. Същевременно след като съм си спрял интернета и всичко от картата, освен входящи изходящи повиквания, вдигнал съм патардия и т.н сумата по ваучера вече не намалява. Тотална мизерия са тези. На всичкото отгоре поне веднъж на месец ми звъни някой от гадния им колцентър, около него викат 10 човека нищо не се чува, ама приятен глас ми предлагат абонаменти по 30 лв. След като споделя, че не се интересувам от такива работи, а ако ми предложат интернет и малко минути, заедно с ХУБАВ апарат и да ми кажат колко ще струва, може да се навия тези пак продължават да ми предлагат 100МБ и 2345441232 минути към Папуа Нова Гвинея и някакви китайски телефони - я ксиаоми, я хуауауей или сходни марки. Последния така го препсувах, че сигурно вече не смеят да се обадят. Не бил оторизиран да ми предлага специални оферти, но бил длъжен за МОЕ ДОБРО да ми предложи тези. Абе приятел колко пъти да ви кажа, че това което предлагате не ме интересува. Като нямаш права да ми предложиш това което търся не ми предлагай нищо или кажи ще питам шефа и ще ви звънна пък ако щеш го питай и ако щеш звъни. Важното е да ми направиш на мене кефа и да остана доволен от тебе. И след като оня почна да ми държи тон как се опитвали на нас да ни е добре му теглих една хубава майна. Пък нека се записва разговора. Аз ако мой служител отговаря така на клиент и разбера - веднага излита.
От няколко дена пък ме подлагат на някакъв спам. Само някакви рекламни съобщения. Аман значи. През последната седмица поне 10 съм получил. То голямо чудо. Мисля да си спра входящите СМС-и по този повод. И без др. на тази карта не ползвам. Даже не съм сигурен дали тези съобщения като непоискани търговски са законни. Ама иди съди монопола...
А пък за това какво правят с интернета в студентски град няма да разказвам... СТРАШНА МИЗЕРИЯ!
Вивакома - същата мизерия. Поне интернета им е страшно добър. Ама и те надписват. Имам карта при тях с някакви малко минути за малко пари - точно колкото ми трябва - оная ми вика 30 лв. Викам как бе. Тя вика ами това ми излиза. В извлечението пишеше че имам някакъв интернет - който определено не съм ползвал, ама и те ме цакаха с 30 лв. Върви доказвай, че не си ползвал интернет. Ама плащаш и бягаш... Няма избор иначе.
Само от глобул не съм се разочаровал, ама това, защото не ги ползвам. Говори народе - говори. Знаете ли как искам хората да спрат да им ползват минутите тъпи и всички да преминат на интернет, който е супер евтин като цяло и няма как да вдигат много много цените. Ако го направят пък ще се намерят доставчици само на интернет, които да го дават много тънко. Да видим тогава на неограниченя нет как ще надписват.... Ама не мога да науча приятелите си, че е 100 пъти по-удобно за мен да ми пишат по вайбър и че не съм on call 24/7. Ако примерно съм зает в момента по вайбър никой няма да притесни това че ми пишеш, и при първа възможност ще ти отговоря, ама да ти вдигна/обадя може да не ми е удобно толкова скоро.