Отдалечено ползване на готови форми (контакт и др.)

nortrant

Well-Known Member
На какъв принцип работатя сайтовете от които може всеки да си вземе готова форма за контакт или друга?
идеята ми е да си кача една контакт форма на мой хост и да ползвам хтмл код (май?) с който да я ползвам в блогер и друг хтмл сайтове например ?

може ли да стане?

Може да стане. Аз преди ползвах Formstack. Вършеше ми прекрасна работа. Онлайн си създаваш всевъзможни полета, може да правиш drop-down, check box-ове, radio бутони и т.н., каквото се сетиш. С един прост html код си я вграждаш където пожелаеш. Може да получаваш и плащания, но за целта ще трябва да се абонираш за известна сума.

От: Отдалечено ползване на готови форми (контакт и др.)

Виж как изглежда твоето обяснение - http://vbox7.com/play:1c5d85d675 (където обяснява катастрофата).

Не съм от заядливите, смешно ми стана даже, кажи какво целиш с нормални думи, да разберем какво искаш да постигнеш и ще ти помогна.

Не съм от заядливите, смешно ми стана даже, кажи какво целиш с нормални думи, да разберем какво искаш да постигнеш и ще ти помогна.
кое не е ясно?

На какъв принцип работатя сайтовете от които може всеки да си вземе готова форма за контакт или друга?
Пример за такъв сайт не дадох
първо защото не ги ползва и второ не се сещам сега за такъв...

като попитах на какъв принцип работят очаквах някой да ми каже дали може да вградя хтмл форма в мой сайт и как става самото изпращане на информацията от нея към сайта от койо съм я направил
по-просто не мога да обясня!

а за втората част на въпроса ми:

Fozzy даде линк към такъв сайт - http://www.formstack.com/
идеята ми е да мога да ползвам такава услуга но без да се налага да плащам
или иначе казано: да направя една хтмл контакт форма (примерно) да я кача на мой хост където да си стой постоянно и чрез хтмл код да я ползвам в други мой сайтове.

надявам се да е по-разбираемо вече :)

Във формстак, както казах, плащаш ако искаш да получаваш плащания. За проста контакт форма не плащаш нищо. Не чети между редовете.

От: Re: Отдалечено ползване на готови форми (контакт и др.)

Във формстак, както казах, плащаш ако искаш да получаваш плащания. За проста контакт форма не плащаш нищо. Не чети между редовете.

преди търсех подобен сайт но все за някоя опция искаха заплащане.. та затова си помислих, че след време ще трябва да плащам и при тези...

ми значи пишеш фрии контак форм скрип има хтмл и едно контакт пхп което го качваш на един хостингите на останлите шаляпаш хтмл формата сочеща към този където е конктакт пхп и си готов :) това ако съм разбрал правилно какво искаш :) че сега ставам

От: Re: Отдалечено ползване на готови форми (контакт и др.)

ми значи пишеш фрии контак форм скрип има хтмл и едно контакт пхп което го качваш на един хостингите на останлите шаляпаш хтмл формата сочеща към този където е конктакт пхп и си готов :) това ако съм разбрал правилно какво искаш :) че сега ставам

това е но!
но не ми е ясно как да направя това

шаляпаш хтмл формата сочеща към този където е конктакт пхп и си готов :)

нз как да ги "свържа" като дефакто хтмл кода и скрипта ще са на различни места/хостиг

В HTML тага form action трябва да е от рода на: form action="URL.idn/koda.php" .

Ето HTML форма и семпъл PHP скрипт към нея. Скрипта го качваш където си поискаш, а формата можеш да Я разполагаш навсякъде, стига гореописаното да е правилно въведено. :-]
Виж файлът Contact-Form.zip

Последно редактирано:
От: От: Отдалечено ползване на готови форми (контакт и др.)

Poltargaista, благодаря ти!
точно това ми трябва :beer:

От: От: Отдалечено ползване на готови форми (контакт и др.)

В HTML тага form action трябва да е от рода на: form action="URL.idn/koda.php" .

Ето HTML форма и семпъл PHP скрипт към нея. Скрипта го качваш където си поискаш, а формата можеш да Я разполагаш навсякъде, стига гореописаното да е правилно въведено. :-]
Виж файлът 3504

Тези предпочитам да си ги правя сам. Важно е синтаксиса да знаеш, за да можеш да ги адаптираш към сайта си.

За кой синтаксис става на въпрос, че не успях да разбера? А и какво има да й адаптираш на една контактна форма, освен да пасва на дизайна?
Това, което качих е просто пример как да се направи. :-]

За кой синтаксис става на въпрос, че не успях да разбера?

PHP, HTML

А и какво има да й адаптираш на една контактна форма, освен да пасва на дизайна?

Не става въпрос за контактна форма, а за каквато и да е форма.

Горе