От: Отечествен Фронт - Непоказвани кадри с Бай Тошо
Тея кризи ги създадоха американците и европата, щото хич не им се харесахме - затуй ни нацакаха и ни турнаха куп глупости за приватизация и всевъзможни глупости. Първия дето е виновен е тоя мръсен боклук Жельо Желев - дето съсипа толкоз неща и разграби, че не ми се мисли. Вкараха ни във валутен борд и сами изценираха кризата 97, щото Луканов отказваше да влезем в борда ( сиреч да сме зависими ). А иначе има доста кадри от БКП, които след 89 година си пролича какви предатели са и какви продажници. Трябваше да си стоим на соц време - да си държим заводите, всеки да има по 1-2 СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА - да си произвеждаме сами нещата, пък не знам откъде ще дойде криза, като нямаме допир с боклуците от европата и американците. Хляб ли няма да можем да държим на ниски цени??? Имахме 10 пъти повече ниви следователно можеше цената да си стои една, за другите продукти да не говорим - ИНФЛАЦИЯ ПО СОЦ ВРЕМЕ НЯМА, НЯМА И ДА ИМА. Инфлация по демократично време и монетарни и други куп глупави системи - ВИНАГИ, че даже това им е приоритет - да се мачка човека, да е зависим, да няма нищо на негово име, да му се вдигат цените, да сме зависими от икономиките на АМЕРИКА, и т.н..
Соц времето както казах - СССР нормално като спрем да си помагаме да затънем - КАКВО ТИ КАЗАХ ПРЕДИ НЯКОЛКО ПОСТА ???? - Русия ни даваше на 0.07 СТОТИНКИ ЛИТЪРА ПЕТРОЛ - СЕГА КОЛКО Е? Като ти дават 100 пъти по-скъпи неща ( не ти ги дават дори - ЗАДЪЛЖАВАТ ТЕ ДА ГИ КУПУВАШ ) и като ти кажат - ИСКАМЕ МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ - ДЪРЖАВАТА ДА НЯМА СОБСТВЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ - ЕЙ ЗАТУЙ СМЕ НА ТОЯ ХАЛ.
Ако нямаше приватизация, а държавата държеше тези предприятия, ама то пак - мръсните европейци много им бъркахме очите с тея големи производства дето имахме, убиха ги целенасочено, а за тея боклуци като ДОНАЛД РАН и другите убийци на България по онова време - въжето, техните бордове и монетарни системи и какво ли още не ни докараха на тоя хал. Седнал ония ден някакъв боклук от америка да ми обяснява по ТВ, че сме били много бедни и ми показва някаква скала на МИЗЕРИЯТА и колко трябва да сме зависими от тях и да сме им като кученце, че ни трябвало да сме към някакъв борд. Съсипаха ни, ама така ни съсипаха, че ни върнаха не 50, а 120 години назад.
По соц време се строяха заводи - като идеш на доктор - те гледат като писано бебе - лекарствата не са били ЛУКС,а са били ЗАДЪЛЖЕНИЕ на държавата да го осигури. Ще ми говориш ти глупости как не си бил свободен - по-свободен няма как да бъдеш като имаш всичко и нищо не ти липсва. Банани не имало - че за какво са ти банани, като имаш свинско и други български продукти на безценица??? Или пък някои дето се оплакват, че границите били затворени - ами как няма да са затворени, разбира се, че ще са затворени, щом държавата те е гледала като писано яйце, ще стоиш и ще работиш в България, не да емигрантстват и да ходят из Америка да стават роби и демократи и после да се вайкаме защо населението ни намалява, ама защо намалява? 10-ти по смъртност в света и 200 поред сред раждаемостта - еми няма да го бъде тоя строй, аз ги казвам, ще дойде време дето всеки капиталист, демократ и т.н. ще си плаща цена. Тя историята се върти и се повтаря, като гледаме тоя строй ще колапсира много лошо, не може така, да ни трепят и да ни тормозят и да ни извиват ръцете постоянно и да ни обясняват колко лошо било преди това - затуй сега сме добре- че умираме като нация и всичко ни е зле, пък комунистите били виновни, че преди сме били добре - ами да, признавам си - комунистите са виновни, че преди не намаляхме като нация и всичко вървеше на 6 преди да почнат американците и европата да правят интриги и конспирации да ни съсипват.