Отечествен Фронт - Непоказвани кадри с Бай Тошо

ReminD

Well-Known Member
Който, не го е гледал, да го гледа :

[video=youtube;2gbcHxYbEkA]http://www.youtube.com/watch?v=2gbcHxYbEkA[/video]

[video=youtube;HYvyLfzpK1k]http://www.youtube.com/watch?v=HYvyLfzpK1k[/video]

По интересен ми се вижда разговора с Костадин Чакъров - как ще коментирате какво казва?

И също Живков : "кажете братя и сестри - защо беше тоя грабеж? И докога ще продължи?"

Доста неща се изказват относно икономиката вмомента и преди - развитието ни едно в реме, как американците ни ограбиха и ни съсипаха държавата.

MAX - искам да изкоментираш ама да изгледаш хубаво и двете части, пък после ми съпоставяй сега с онова време.

От: Отечествен Фронт - Непоказвани кадри с Бай Тошо

Кадрите са от така наречения Корпус, който засегна всички областни градове с реформирането им на градските площади и алеи. Тогава се прие новата реформа за регионално и териториално деление на страната, при което градове с 30 хил. жители станаха областни центрове пред град с над 120 хил. тогава. И последния град, който не успя да се реформира е Шумен и сега, като тръгнете по градската му част, в края свършва с една гола пустош и Хотел оставен на скелет.

Интересно беше, не го бях гледал. За жалост много от нещата казани са истина...А ти коментирай как стария комунист говори за Станишев и до кои го подрежда ;)

Чухте ли какво каза човека - вземали сме от руснаците петрол на 2 купейки ( около 0.07 стотинки по онова време) литъра и сме го продавали на 6 цента и електроенергия сме вземали на някакви стотинки и сме я продавали 3 пъти по скъпо. Отделно 1 00 милиона консерви, производство,
@Специално за @max - поливните площи преди са били 30 милиона, сега са 30 000.

А пък най-интересното беше, като отишъл Бай Тошо да преговаря с европейците и почнали да му говорят глупости и казал - какво ни предлагате вие??? От Русия вземаме на 1 стотинка петрола, вие на колко ще ни го давате? Те почнали да овъртят и бай тошо ги отрязал като кучета европейците и тем други организации, дето само гледат да навредят.

Това съм го гледал, наистина трябва се гледа.
Както съм писал не веднъж, комунизма се градеше на изключително евтиния ресурс + осигурения пазар, сега си го плащаме на бай руснак 3но

@ReminD - Ок. Взимал евтино и строил. 89-та авантата свърши. Руснаците спряха да ни дават на вересия. И кво стана ? Всичко рухна.

И после какво ми го хвалиш това ?

А ти чу ли човека какво друго каза? Че европейците и американците са ни намразили, защото ( не помня точната цифра ) 90 процента от БЪЛГАРИТЕ имали СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ - 50-60 процента имали 2 собствени жилища, КАК ТИ СЕ ВИЖДА ТОЯ ПРОЦЕНТ??? Защо все гледаш лошото, а не виждаш какво даде соц времето??? Рухнало било - ами рухна, чуй човека какво казва и ще си отговориш на въпроса защо е рухнало всичко.

Социализма е едно недоносче... Той си го каза.

Аз гледам лошото, понеже тая система беше обречена да рухне с гръм и трясък, понеже е икономически неефективна.

Ти гледай доброто. Утре ако я върнем същата, пак можем да построим заводите и пак ще фалират накрая.

Аз искам работеща система, дето не фалира през 20 години.

ПИЧ - СОЦИАЛИЗМА НЕ ФАЛИРА - ФАЛИРА ДЕМОКРАЦИЯТА - РЕЖИМА СЕ СМЕНИ И ТОГАВА ЗАПОЧНАХА ДА СЕ СЪСИПВАТ НЕЩАТА!!!!!!!!!!!!!!!! АКО СИСТЕМАТА НЕ СЕ БЕШЕ СМЕНИЛА, НИЩО НЯМАШЕ ДА ФАЛИРА. ДРУГ Е ВЪПРОСА, ЧЕ СССР БЕШЕ РАЗРУШЕН ОТ ЕДИН АМЕРИКАНСКИ АГЕНТ ( ГУРБАЧОВ )

@ReminD - вземи се в ръце.

Ако системата беше толкова хубава, нямаше да рухне като Русия спра да праща суровини на безценица.

Половин Европа мина по същия път, сега всички освен България и Румъния са доволно богати, само ние тука разправяме, че демокрацията фалирала, не социализма/комунизма. Половин Германия беше на същия хал като нас. Виж ги сега къде са те къде сме ние. Там май демокрацията не фалира.

Факта е, че комунистите управляваха станата преди фалита от 1990 -1991 и преди фалита от 1996-1997.

БКП са виновниците двете най-тежки икономически кризи в страната ни.

Като признаеш това, може и да си говорим по другите неща. Обаче първо трябва да ми стане ясно, че си мислещ човек, който отчита фактите, не просто някой дето си повтаря заучените глупости без капка мисловна дейност.

Тея кризи ги създадоха американците и европата, щото хич не им се харесахме - затуй ни нацакаха и ни турнаха куп глупости за приватизация и всевъзможни глупости. Първия дето е виновен е тоя мръсен боклук Жельо Желев - дето съсипа толкоз неща и разграби, че не ми се мисли. Вкараха ни във валутен борд и сами изценираха кризата 97, щото Луканов отказваше да влезем в борда ( сиреч да сме зависими ). А иначе има доста кадри от БКП, които след 89 година си пролича какви предатели са и какви продажници. Трябваше да си стоим на соц време - да си държим заводите, всеки да има по 1-2 СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА - да си произвеждаме сами нещата, пък не знам откъде ще дойде криза, като нямаме допир с боклуците от европата и американците. Хляб ли няма да можем да държим на ниски цени??? Имахме 10 пъти повече ниви следователно можеше цената да си стои една, за другите продукти да не говорим - ИНФЛАЦИЯ ПО СОЦ ВРЕМЕ НЯМА, НЯМА И ДА ИМА. Инфлация по демократично време и монетарни и други куп глупави системи - ВИНАГИ, че даже това им е приоритет - да се мачка човека, да е зависим, да няма нищо на негово име, да му се вдигат цените, да сме зависими от икономиките на АМЕРИКА, и т.н..

Соц времето както казах - СССР нормално като спрем да си помагаме да затънем - КАКВО ТИ КАЗАХ ПРЕДИ НЯКОЛКО ПОСТА ???? - Русия ни даваше на 0.07 СТОТИНКИ ЛИТЪРА ПЕТРОЛ - СЕГА КОЛКО Е? Като ти дават 100 пъти по-скъпи неща ( не ти ги дават дори - ЗАДЪЛЖАВАТ ТЕ ДА ГИ КУПУВАШ ) и като ти кажат - ИСКАМЕ МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ - ДЪРЖАВАТА ДА НЯМА СОБСТВЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ - ЕЙ ЗАТУЙ СМЕ НА ТОЯ ХАЛ.

Ако нямаше приватизация, а държавата държеше тези предприятия, ама то пак - мръсните европейци много им бъркахме очите с тея големи производства дето имахме, убиха ги целенасочено, а за тея боклуци като ДОНАЛД РАН и другите убийци на България по онова време - въжето, техните бордове и монетарни системи и какво ли още не ни докараха на тоя хал. Седнал ония ден някакъв боклук от америка да ми обяснява по ТВ, че сме били много бедни и ми показва някаква скала на МИЗЕРИЯТА и колко трябва да сме зависими от тях и да сме им като кученце, че ни трябвало да сме към някакъв борд. Съсипаха ни, ама така ни съсипаха, че ни върнаха не 50, а 120 години назад.

По соц време се строяха заводи - като идеш на доктор - те гледат като писано бебе - лекарствата не са били ЛУКС,а са били ЗАДЪЛЖЕНИЕ на държавата да го осигури. Ще ми говориш ти глупости как не си бил свободен - по-свободен няма как да бъдеш като имаш всичко и нищо не ти липсва. Банани не имало - че за какво са ти банани, като имаш свинско и други български продукти на безценица??? Или пък някои дето се оплакват, че границите били затворени - ами как няма да са затворени, разбира се, че ще са затворени, щом държавата те е гледала като писано яйце, ще стоиш и ще работиш в България, не да емигрантстват и да ходят из Америка да стават роби и демократи и после да се вайкаме защо населението ни намалява, ама защо намалява? 10-ти по смъртност в света и 200 поред сред раждаемостта - еми няма да го бъде тоя строй, аз ги казвам, ще дойде време дето всеки капиталист, демократ и т.н. ще си плаща цена. Тя историята се върти и се повтаря, като гледаме тоя строй ще колапсира много лошо, не може така, да ни трепят и да ни тормозят и да ни извиват ръцете постоянно и да ни обясняват колко лошо било преди това - затуй сега сме добре- че умираме като нация и всичко ни е зле, пък комунистите били виновни, че преди сме били добре - ами да, признавам си - комунистите са виновни, че преди не намаляхме като нация и всичко вървеше на 6 преди да почнат американците и европата да правят интриги и конспирации да ни съсипват.

Ако хората не бяха толкова глупави да се радват от демокрацията и от запада - да сме били като Китай - да сме изнасяли като луди навсякъде, ама на - то туй няма как да стане, ще ни извият ръцете американците и европата веднага. Какви са тея от България, дето ще ни пречат на нас да контролираме всичко и ще ни подбиват цените.

Ахахахахах.

Божеее, европейците и американците ни завидели.... Ти изби рибата направо.

На кво ни завидяха е ? На панелките и Москвичите ? Бухахаххахаах.

Неееее няма такъв образ като тебе просто.

Добре, защо тогава ни "посочиха" пътя към приватизацията??? Защо не им беше удобно тези предприятия да са на държавата?!? И като казваш 73 предприятия, нали знаеш, че 73 са предприятията, а заводите са към 7000 - нямаше град в България без завод и фабрика. Отговори ми на първия въпрос, ама си помисли добре, без да бълваш глупости. И във видеото човека ти го каза - като дойдеха и направо ни завидяха, че 90 процента от хората имаха собствено жилище - от банките направо са умряли от яд. Не си мисли, че европейците и американците са някакви велики богове, имащи си за цел да ни помагат на нас мизерните и по-малкото човеци българите.
100 милиона консерви за година - защо това не им беше удобно на европейците? Защото и подбивахме ЦЕНИТЕ супер ЗДРАВО и точно там е проблема - само те трябва да продават- ЛИДЛ и другите вериги - те да са навсякъде, ние да сме само консуматори и да и купуваме тяхните стоки.

Вчера ходих в 1 такава верига и гледам сложили ОГРИЗКИ ОТ САЛАМ от Германия - ама точно огризки си бяха - ей го - за България огризките, мамат* им мръсна долна европейска.

Ние строя няма да сменим тука само да ти говоря факти, ти глупости - трябва да се мисли от другата година как ще стоят нещата и как да си подобрим икономиката и бизнеса да расте, без да му се извиват ръцете.

-
http://www.youtube.com/watch?v=-b6xVnqn8zE - слушай много хубаво

Тия предприятия бяха фалирали. Ей за тва ги приватизираха. Бяха навъртели огромни дългове за ток, вода и суровини и буквално не можеха да си плащат заплатите на хората.

Кое не можеш да разбереш точно ?

Четох до някъде темата, но не всичко..
но все пак да кажа нещо и аз

Наистина е трън в очите за някои хора, че имаме собствени жилища, защото колкото и да те мачкат имаш ли си своя дом, там ще се заровиш, ще мизерставш, но няма да се пречупиш, защото си на своя земя.
Нямаш ли дом отиваш на улицата и там за 0 време те смазват психически. Оставаш без права.

Това е цел от началото на прехода, но за щастие малко българи се поддават на тази schema.
Опитват се по всякакъв начин да ни заробят, да ни убият идентичността, защото ги е страх от българският дух.

Четете история и се радвайте че сте расли в тази земя, мразят ни , в това съм 100% убеден. Не само съседите ни.
Защо ние не мразим гърци, турци, румънци, сърби и македонци, а те нас ни проклинат... и не само те

защо ?

отговорът е прост и очеваден

Някой мисли ли си, че в Германия, като масово живеят под наем са нещастни хората ?

Да не би германците да нямат достатъчно пари да си купят собствено жилище ако искат ?

Някой мисли ли си, че в Германия, като масово живеят под наем са нещастни хората ?

Да не би германците да нямат достатъчно пари да си купят собствено жилище ако искат ?
Браво пролетар, ти направо обезсмисли частната собственост :)

Не го гледах, но се чудя някой ще обясни ли огромния външен дълг оставен ни от БКП?
А изхарчването два пъти на пенсионния фонд? Който в момента пълним отново.
Първия път Людмила Живкова построи НДК и си прави прави някакви Асамблеи.
Втория път мисля, че беше Луканката.
Баща ми работи 40 години. Взе 4 пенсии. Айде стига с тоя бай Тошо!

А да и да допълня за разни послания в червен цвят тука.
Аз съм един от малкото тука, които са имали "честта" да живеят повечко, и да работят по времето на бай ви Тошо. За разлика от автора де.
Нищо хубаво не съм видял. НИЩО!

Горе