MihailMihov
Well-Known Member
Любопитно ми беше до каква степен е напреднала умствената дейност на СЕО фирмите в България, така че кандидатствах за СЕО одит и лична оферта за оптимизация от фирмата theseo.com. След седмица и нещо (общо взето бях забравил за това нещо), получавам имейл от тях, като жената, която ми писа искаше да и кажа по какви ключови думи искам да ми се класира сайта. Обясних и, че целта ми е голям обем ключови думи, а не точно определена, а и мисля, че това се подразбира при пръв поглед на сайта ми, който и изпратих, но както и да е. След час и нещо получавам имейл с 3 прикачени пдф файла и съответно обяснение. Първият съдържаше по техни думи пример за успешна оптимизация на бг сайт, като бяха дадени ключовите думи по които го бяха изкарали на предни позиции. Давам само една от тях за пример, като останалите са общо взето същата работа, а вие си направете сметка колко труд би изисквало да се класира тази дума на първата страница "електростимулация на мускулите". Между другото това не е ключова дума (както те го наричат), а фраза, но както и да е, нека си затворим очите. Другото в този пдф файл, беше някаква графика, която не разбрах какво точно представлява, но мисля че посещенията на съответният оптимизиран сайт, които от 40 дневни са се качили на 80. Вторият пдф, който получих съдържаше ключови думи за моята ниша с търсенията им за месец (нещо, което и сами можем да проверим с гугъл планер). Третият файл, който получих беше и най-шокиращият, а именно офертата им за оптимизация на сайта ми. Накратко: първоначалната им месечна такса (което ще рече първия месец) е фиксирана 575лв. Следващите месеци таксата се вдига в зависимост колко ключови думи (фрази) са успели да докарат до някакви челни позиции (не е задължително първа), като стига до 900лв на месец. Минималният абонамент е 6 месеца. Другото още по-шокиращо при положение, че им обясних, че имам голяма фейсбук страница към сайта е оферта за месечен абонамент за поддръжка на фейсбук страница, който е на цена от 690лв и включва 3-5 дневни публикации по темата, кавър фото и добавяне на 500 нови фена месечно.
Благодаря на theseo.com за отправената оферта, но след този експеримент вече съм наясно с нивото на българското сео.
Благодаря на theseo.com за отправената оферта, но след този експеримент вече съм наясно с нивото на българското сео.