От: Откраднати пари от AdSense с Western Union
Пита ли ги дали изплатените преводи се виждат в системата им и дали може да се види кой точно агент на Western Union (банков клон, чейндж бюро) е дал парите?
Ако се разбере в кой банков клон са взети парите може да се видят записите на охранителните камери и да се заловят извършителите на престъплението (ако такова има). Имай предвид, че срокът на съхранение на записите е 30 дена (не съм сигурен) и за да се заловят престъпниците трябва да се действа бързо.
Имай предвид също така, че може да се наложи да плащаш данъци върху откраднатите пари. Много хора се отказват от услугите на полицията като разберат, че трябва да се плащат данъци... Ако не ми вярваш - консултирай се със счетоводител. Неподаването на жалба в полицията не те освобождава от плащането на данъци, но няма да привлича внимание върху теб и не вярвам да те хванат данъчните за това (не са ми известни случаи получател на пари през Western Union да са го хванали данъчните - не са ми известни и случаи някой да плаща данъци за получени пари през WU).
Хипотези за начина по който е извършено престъплението:
Разбрали са MTCN и другите данни чрез:
1) Шпионски софтуер на компютъра (твоя компютър)
2) Вътрешен човек в Google
3) Вътрешен човек във Western Union (или агент на WU - възможно ли е?)
Не са имали проблем с взимането на парите, защото:
1) Извършителите са хора от някоя банка/чейндж бюро (агент на WU)
2) Ползвали са фалшива лична карта
Може да се противодейства само в случай, че е вярна хипотезата за шпионския софтуер (като се ползва само надежден софтуер - напр. може да ползваш някоя жива (стартираща се от USB Flash/CD/DVD) Линукс дистрибуция за да си промениш паролата за вход в Google и я ползваш всеки път когато се логваш в Google).
P.S. Сещам се за още една хопотеза - при първото посещение в банката са ти взели всички данни (MTCN, лична карта и т.н.), казали са ти, че има някакъв проблем, и след като си тръгваш, служителите в банката взимат парите от твое име и си ги поделят.