Относно безлихвени кредити за самоосигуряащи се лица

Защо да не може? :) Тук не прочетох всичко, дори не стигах до хот офертата на човека. ;)
Сега ще натиснеш ли сакралното бутонче?
Услугата ще ви струва 200лв, ако желаете да ви съдействам. След заплащане ще ви изпратя адрес на клона на банката и точен ден и час, в който да се явите. Самата процедура отнема не повече от час.
....................
Не карам никого насила. Вие можете да си чакате и да се редите на опашки, когато всички банки започнат да ги предлагат.
 
Предлага услуга, не насилва никого, какъв е проблема?

Ти мисллиш ли, че ако му бях шарил 200 кинта щеше да ми каже за коя банка става въпрос, след като аз се обадих на всички големи банки и ми казаха, че все още организират нещата. И смяташ ли, че щеше да ми изпрати някакви документи? Тая услуга дето я предлага е мечешка и просто се иска да се вземат едни кинти. Друг е въпросът, че това си чисто изнудване. В качеството на какъв я предлага тая услуга? Да, ходя ли да питам в банката, където работи, дали има право да иска пари за подобна информация? (не че работи в банка де). Фактура щеше ли да ми издаде за тая услуга?

P.S.

Да де, то в тая рекетьорска държава е пълно с хора, които правят разни "услуги", за да ти бръкнат в джоба, но ако може да цитирам една шоколадова мацка, която я показаха в Господари на Ефира преди време - "гласувай булче, че ти дадеме 50 лева, а после ми дадоха един е те такъв"!
 
Последно редактирано:
 
И кво стана...отклонихме темата за някакви 200 лева.. Някой разбра ли - измама ли са тия кредити и има скрити неща, за които не знаем или наистина ще са безлихвени?
 
Кредитите са истина, но доста трудни за взимане. Дават до 4500лв без такси и лихви, до 5 години. Може да се кандидатства в банките, които работят с ББР. Има ги посочени на сайта на ББР, както и условията за кандидатстване. Първият път кандидатсвах през Общинска банка и ми отказаха за не платени осигуровки. НО нашата фирма има сключено споразумение с НАП за разсрочване на задълженията и няма такива при проверка в регистъра. Втори опит след разговор с ББР и документа за споразумението с НАП, от ББР ме пратиха в ПИБ да кандидатствам отново, като ме пратиха при определен човек. Кандидатсвах отново за 4500лв, одобриха ме само, че за 1500лв. Изводите оставам на вас.
 
Кутия






Показване на графиките
Безлихвен кредит
От:
Petya Stefanova
До:
"[email protected]"


Здравейте,
Ето пълния списък с условия и документи за отпускане на безлихвения кредит,
Търговските банки, които ще отпускат кредита, ще бъдат обявени на сайта на ББР www.bbr.bg и в медиите вероятно след Великденските празници.



Вариант 1 - Да имате непрекъснат трудов договор:
· Да сте пуснати в неплатен отпуск като следствие от пандемията;
· Да сте страна по трудово правоотношение в последните 6 месеца преди излизането в неплатен отпуск;
· Да не получавате възнаграждение по други трудови правоотношения;
· Да имате отработени поне пет работни дни в месец март, ако това е месецът, в който сте пуснати в неплатен отпуск.
Вариант 2- Самоосигуряващи се лица:
· Да са прекъснали дейността, която извършват като самоосигуряващи се лица и/или търпят поне 20% спад в доходите си за първото тримесечие на 2020 г., сравнено с доходите през първото тримесечие на 2019 г., като резултат от пандемията;
· Да не получават възнаграждение по други правоотношения.
Кандидатите трябва да са с платени осигурителни вноски и да могат да възобновят упражняването на своята дейност (ще се върнат на същата работа) след прекратяване на неплатения отпуск.
Максимално заеманата сума е 4 500 лева, теглена наведнъж или на три транша от по 1500 лева. При първоначално разрешен по-малък размер на кредита той може да се анексира впоследствие с цел достигане на сумата от 4 500 лева.
Кредитите са безлихвени (редовният лихвен процент по тях е 0%), като кредитополучателите не дължат такси, комисиони и неустойки. Кандидатите не осигуряват обезпечения като условие за отпускането на заема.
Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период.
Кредитите се издължават след изтичането на гратисния период на вноски, чийто размер и брой се определят между търговската банка и кредитополучателя. Търговските банки имат право да променят уговорения с клиентите си погасителен план, но в рамките на максимално определените срокове по програмата. Всеки гражданин има право на предсрочно погасяване на дълга си, без да дължи такса/комисиони за това.
За кредит по програмата може да се кандидатства до 31.12.2020 г.
Необходимо е да представите пред банката-партньор на ББР по тази програма следните документи:
· Искане за финансиране по одобрен образец (ще бъде предоставено от търговската банка);
· Валиден документ за самоличност – лична карта или паспорт;
· Документ за регистрация на лицето, ако е самоосигуряващо се;
· Данни за работодателя и за сключения трудов договор (изисква се и справка от НОИ за наличието на трудово правоотношение 6 месеца назад);
· Декларация, съдържаща следните изявления:
- Декларация за прекъсната дейност на самоосигуряващите се лица и/или документи, установяващи над 20% спад в доходите на самоосигуряващите се лица в първото тримесечие на 2020 г. спрямо първото тримесечие на 2019 г.;
- Декларация, че лицето е в неплатен отпуск вследствие на пандемията, като началната дата на неплатения отпуск трябва да е след 08.03.2020 г.;
- Декларация на кандидата за временно спряна (изцяло или частично) дейност на неговия работодател, което е последица от пандемията;
- Декларация, че лицето не получава възнаграждение за своя труд по друго правоотношение;
- Декларация за намеренията на лицето да се върне на същата работа/да възобнови прекъснатата дейност – за самоосигуряващите се лица;
- Декларация, че за лицето (без значение дали е на трудов договор или е самоосигуряващо се) има платени осигурителни вноски;
- Декларация, че паралелно с кандидатстването за кредита кандидатът не се възползва и от друга мярка, осигурена от държавата за физически лица във връзка с пандемията.



Поздрави,

Petya Stefanova
Public Relations
Phone.: +359 2 9306 346
Fax: +359 2 9306 321
Mobile.: +359 8 88 501 174
e-mail: [email protected]
 

Горе