Относно плащане с дебитна карта VIsa Electron от Piraeus Bank

darkenergy_

Active Member
Не знам дали съм уцелил раздела, но имам проблем - харесал съм си разни неща от sportsdirect.com на стойност около 141 британски лири (това са около 320-330 лева). В сметката си имам към 400 лева. Картата е Visa Electron, Piraeus Bank, но при опит за плащане на поръчката в спортсдирект ми изписва "Sorry but this transaction has been declined by your bank, please try an alternative method of payment ".

Сутринта ходих да вкарам пари в картата - възможно ли е заради това да не ме допуска да платя? Да не се е обновила глобално информацията? По принцип тази карта си я ползвам активно за онлайн пазаруване и това за пръв път ми се случва.

От: Относно плащане с дебитна карта VIsa Electron от Piraeus Bank

Вържи си картата през PayPal, за да ти е по-лесно и в бъдеще да си правиш разплащанията.
По принцип си зависи от картата, но като цяло дебитните карти не могат да се ползват навсякъде за онлайн разплащания.

Ами вързана е - всъщност от поне година и половина я ползвам за това. Даже преди два дни си прехвърлих 180 лв от пейпела към сметката и сутринта ги получих, не е имало досега проблеми с тая карта.

Аз не знаех, че поддържат пейпел и затова сутринта си вкарах пари в картата.. и сега трябва да платя с нея.. . пфу... имаш ли представа дали ако отида в банката и поискам могат да разрешат транзакцията?

Е то ква е разликата? Ти ако нямаш достатъчно пари в пейпал акаунта, така или иначе ще ти дръпнат от сметката.
За последното - питай в банката :)

п.п. доста несериозно е да кажеш, че не знаеш дали поддържат пейпал. С един поглед се вижда какво приемат. :)

Щом ти дава това:

"Sorry but this transaction has been declined by your bank, please try an alternative method of payment ".

Има две неща:

- Парите не са се отразили (системата не ги вижда).
- Заредил си левове (картата е с валута левове), искаш да платиш в долари, като една част ($) са в акаунта, друга в левове на карата.

При втория, няма как да ти ги сметне. Прави го в една валута всичко. Или направо качи в акаунта или свали в карата и после оперирай.

Второто го установих като проблем преди няколко седмици, дори и не предполагах, че мога така да затормозя системата. :)

Така, да видим дали съм разбрал

в момента в пейпела няма средства
в картата има към 400 кинта (може и 500 да са станали, чакам разни преводи)

ако пусна директно плащане през пейпел, макар да няма кинти в пейпела, той ще си дръпне колкото е сумата, нали така?

Да щом картата ти е вързана към акаунта, дори да няма пари в самия акаунт при поръчка ще си ги дръпне от картата.

А този надпис дето ти се е показвал е възможно парите все още да не са били отразени в системата. Пробвай пак и виж какво ще стане.

Така, да видим дали съм разбрал

в момента в пейпела няма средства
в картата има към 400 кинта (може и 500 да са станали, чакам разни преводи)

ако пусна директно плащане през пейпел, макар да няма кинти в пейпела, той ще си дръпне колкото е сумата, нали така?

Да, обаче ще ти сложи ~4% такса, и ще ги обърне по техния куц курс лев-долар.

Мда, усетих. Мерси за инфото, колеги, свърших работа ;)

Горе