От офлайн към онлайн бизнес

wtfrudoing

New Member
Здравейте момчета, страхотен форум сте създали!

Имам няколко въпросчета и ще съм ви признателен, ако ми помогнете. Нека първо да се представя. Млад предприемач, ентусиазиран и енергичен ;) Занимавам се със счетоводство, данъчни и правни консултации и т.н. вече около 10 години. Клиенти си намирам/намират ме по метода на старата школа. Но от известно време (около година може би) започнах да консултирам/водя счетоводство на няколко чужди компании. Много ми се иска, ако мога да разширя бизнеса. В България, специално за счетоводство, не ми трябва интернет или каквато и да е реклама, но за чужбина няма как. От доста време ми е мерак да направя един сайт на фирмата, но съм много бос в ИТ сферата и нищо не разбирам. Правил съм разни неща на wordpress, но само за фън. Бихте ли ме посъветвали за фирма/човек към когото да се обърна и да направи един хубав и професионален сайт? Хубаво би било да се "оптимизира" или както се казва там да излиза напред в гугъл? Бихте ли ме напътили къде да инвестирам за евентуална реклама? Adwords, facebook, twitter, etc. Колко горе-долу (съвсем приблизително) би ми струвало подобно начинание? Задължително да има поне 30 име@фирма.ком имейла. Кое е по-добре, да се хоства на компютър в офиса или да си наема хостинг?

Възможно ли е да намеря бази данни с контакти на клиенти за маркетинг цели? Имам клиенти от Белгия, Франция, Румъния, възможно ли е от някъде да намеря такава база данни за потенциални бъдещи клиенти и да се контактна с тях? (чужденци)Хора с интерес да развиват бизнес в бг.

Въобще каквото се сетите да споделите с мен и да ме насочите, би ми било от огромна ползва!

Благодаря ви предварително и успех на всички!

От: От офлайн към онлайн бизнес

Сайта, няма да ти е проблем. Проблемите идват след него, просто до такива времена ни докараха, че да не знаеш нищо. Да се бъхтиш като луд, а да няма резултати.
Щом можеш и си правил сайт на wp. прави си и го пускай не ти трябва друго, ако гошко реши , че трябва да си в топа ще те дигне. Фирма , ако ти прави сайта ще ти излезне скъпичко, просто няма как. Да не говорим, че повечето правят точно това инсталират ти някоя тема + wp и ти казват дай ми 500-600-800 лева. Не е като едно време да си спука задника от работа някой за да ти направи сайт.

Добре дошъл. Айде да ти върви само на пари.... :)

Фирма лесно ще намериш. Само кажи си измисли изисквания и ще се получи. Направи си техническо задание или фирмата да те изконсултира добре. ;)

Но за да изглеждаш професионално, ще се наложи да платиш. Никой няма да играе с някой, който сам си го е сглабял сайта. Повярва ми личи си. ;) За реклама, пак фирма или чети и се оправяй сам, но пък не може да си one man show, така, че почни леко от сайта и после мини към рекламата. ;)

Щом можеш и си правил сайт на wp. прави си и го пускай не ти трябва друго, ако гошко реши , че трябва да си в топа ще те дигне. Фирма , ако ти прави сайта ще ти излезне скъпичко, просто няма как. Да не говорим, че повечето правят точно това инсталират ти някоя тема + wp и ти казват дай ми 500-600-800 лева. Не е като едно време да си спука задника от работа някой за да ти направи сайт.

Така е, ама бате, в тази сфера са доста големи фирми с професионална визия, история, присъствие. Не, че нещо, но "прави и пускай" е равносилно на - загуби си времето. :)

Всъщност бате това с инсталацията и нагласянето е малко по-скъпо, ако ти го предлага фирма. Чувал съм за 2К само за това, а клиента си купува темата, а фирмата я настройва, дори и не го обучава или прави нещо повече. ;) А чужбина, и повече. :)

Да не стане евтиното да излезе скъпо, защото и това сме го виждали. :) И то не рядко. :)

Последно редактирано:

Горе