Още съдържание или линкове?

toretic

Member
Здравейте хора, в момента се колебая между две неща.
Първо ще ви запозная с проекта си.
Имам сайт който ми позволява да се възползвам от много ниши като бизнес, кредити, финанси, форекс, здраве, къщи, работа, подобрение... сайта предлага статии с информация, ръководства и други на темите.
Този проект го разработвам от два месеца и е онлайн от един месец. Вече имам около 40 статии качени, като всички статии са уникали и са написани покраи ключовите им думи, които лично съм намерил чрез Micro Niche Finder.
За момента съм монетизирал сайта с AdSense, имам вече над 300 посещения от USA(40% organic, 60% ref) , като тези посещения са генерирали 4 клика по .60 евро цента, 9 клика по 2 евро и 1 клик за 4 евро. (до сега не съм имал повече от 1 клик на ден, за това си водя детайлна статистика до момента.)
До тук с запознаването с проекта.
Това което се колебая в момента е.

1. Да купя ли още 30 статии като публикувам по 1 на ден, всеки ден.(В момента имам още 32 статии които не съм публикувал и това значи, че имам за следващите 32 дена съдържание което мога да публикувам всеки ден.) за да мога да се подсигуря, че ще имам съдържание занапред с два месеца.
2. Да купя линкове към сайта си от авторитетни сайтове. Говорил съм вече с хора които могат да ми осигурят 200-500 линка от авторитетни сайтове като планирам 70% да са към статиите индивидуално, а останалите 30% да са към домейна с главната ключова дума, която не мога да класирам никога, но все пак да има разнообразие.
3. 15 статии и 100-300 линка.(компромис)

Проблема е, че вече имам 17 линка към сайта ми от хора които са го харесали, а като добавя още 200-500 ще станат прекалено много за толкова малко съдържание. Чудя се дали да не пробвам нещо от рода на:

Месец 1:
- всеки ден имам 1 нова статия в сайта.
- имам 100 нови линка към сайта си. Разделени рандом към различни статии и главни страници.
Месец 2:
- всеки ден отново имам 1 нова статия в сайта.
- имам 200 нови линка към сайта си. Разделени рандом към различни статии и главни страници.
Месец 3:
- всеки ден имам по 2 нови статии на сайта си.
- имам 400 нови линка към сайта си. Разделени рандом към различни статии и главни страници.

Много Ви благодаря за съветите, това може да не е голяма инвестиция, вкарвам до момента по 200 лева на месец, но не са и малко пари за мен!

От: Още съдържание или линкове?

И по 5 да пускаш на ден, няма проблем. Относно линковете, пак не са много, давай спокойно. Инвестирай в статии и deep линкбайтинг.

не са чак толкова много а за контента може не по една на ден а една на няколко дни така пак се брои за свеж контент и ще стигне за повече време :)

и да инвестрираи в линковете щом няма друг начин да се сдобиеш с тях :)

От: Re: Още съдържание или линкове?

не са чак толкова много а за контента може не по една на ден а една на няколко дни така пак се брои за свеж контент и ще стигне за повече време :)

и да инвестрираи в линковете щом няма друг начин да се сдобиеш с тях :)

Какъв е смисъла да купува линкове, като не предлага услуги, а монетизира с адсенс > следователно му трябва таргетиран контент, тоест трябва да има хубави дийплинкове, които да излизат на първи позиции в серпа.

От: Re: Още съдържание или линкове?

Какъв е смисъла да купува линкове, като не предлага услуги, а монетизира с адсенс > следователно му трябва таргетиран контент, тоест трябва да има хубави дийплинкове, които да излизат на първи позиции в серпа.
Нали като купи линкове идеята е да мине по-напред в серпа.И защо мислите че монетизация
с адсенс не продаваш продукт, рекламното пространство не е ли продукт.
Аз мисля че трябва да наблегнеш на линковете , но да създадеш някакъв ритъм на увеличаването им.
Да не е хаотично и еднократно и естествено за млад сайт да добавяш през няколко дена съдържание.

Защото му трябва контент, който пряко се интересува от статиите, тоест няма смисъл да купува линкове към индекса, трябва му добър линкбайт към дийплинковете, които например социалните сайтове и bookmarking сайтовете могат да предложат в изобилие. Мисля, че това отговаря на първия ти въпрос и изяснява горният ми отговор.

Един от хората които ми продават линкове ми каза вчера, че било много по-добре да имам 3-4 страници които популяризирам, а не да имам примерно, 10 линка към всяка страница на сайта си.
До някъде това е вярно, но дали според вас това го казва за да си свърши работата по-бързо, т.е. да има само 4 линка за популяризиране, а не 40...
Току що купих 200 линка от .edu и .gov домейни, след седмица мисля да купя още 200 линка от .com, .net, .info, .org домейни към главните страници на сайта. Дали ще може да ми помогнете да открия по-добри стратегии за набавяне на линкове? Имам предвид по колко на ден, колко линка да слагам към статия, като разбира се проучвам конкуренцията си за ключовите думи, но все пак чудя се дали няма да имам проблем с Google, ако имам прекалено много беклинкове и малко съдържание.

В момента монетизирам сайта си с AdSense, но това не значи, че не обмислям други източници на пари. Вече запознах да добавям линкове към афилиейт продукти на ClickBank.

Горе