е тои част от спама си е там виж поста на Блинки умния алгоритъм така е решил
Няма какво да си говорим. Даже вече не мога да давам съвети как да се оптимизират хората сайтовете. Защото ще има реплики от сорта: Ама ти нали така ми каза, а ме метна назад по класирането. За съжаление е така. Даже и да си по правилата започвам да се плаша от това и се надявам скоро време, ако не се оправи това, поне другите търсачки да настъпът малко и да земат пазарен дял, а не да си кътат парите за реклама да разработват глупости, както прави Гугъл в момента. Ако тази панда не ги затрие и другите играчи не вземат мерски на пазарно настъпление, друг шанс ще дойде, ама както се казва друг път. Правилната и точна стратегия за печалба (колкото и гадно да звучи) и да се атакува, докато противника е слаб или има слабости. А когато той е лидер на пазара - печалбата ще е сладка. Така поне растждаваше един мой бивш шеф. Той казваше: "Когато някой от кункуренцията се дъни, това е възможност за нас, защото и те биха направили същото. А ако не се възползваме, това означава, че сме същите бастуни като тях." Край на цитата.
Пазара е толкова добре разпредлени и завоюван, че ако това не се използва никога няма да има промяна в него. Да ви дам ли пример с един бг оператор, който последно време се дъни яката, и втория след него започна да му лапа редовните клиенти. Мисля, че няма нужда да давам пример. Така е и тук. Колкото по-зле е някой, толкова по-добре може да се възползва друг. Пазарната воюна е като тази на полето - правитала са ясни и няма отстъпки и мекошавост. Ипаса падна - ще дойдат други.
Един приятел днес ми пусна едно линкче, като водихме разговор за тъпните и спамовете след пандата. Искал да види как е за супер малките думички, за една от най-спамарските ниши, като той разчитал дане е така в неговата. Но уви и тама си е същото.
Ето го приемра:
Вие ми кажете не е ли малко тъпо. Знам, че малките думички, които са малко търседе на ден не са важни и рядко се чекват, но сега така изглежда без хюмън едит, което означава, че нещо не им е добре алгоритъма, който се бори със спама, или поне му се иска да го прави. Всичките обозначени резултати водят към сайт, който е меко казато набутан спамарски. Да им е честито на всички оптимизатори.
Тенденция също така е по големите форуми, като този, се говори за комент блог листи, SB, софтуери за спам, контен спинъри, листи с генерирани малки думички. Това забелязах като се навъртах. Ако някой има и други впечатления, да казва. Знам, че така е и ще трябва да се превъзмогне, но малко е обезверяващо. А големите си се кефят, защото Гугъл си ги бута тях и на никой не му пука. В един момент ще стане ядски трудно да се намира каквито и да е полезни инфо сайтове, които реално хората са свикнали да търсят - и то инфо, който са тясно специализирани за нишата си. Защото аз лично не бих се допитал от YouTube (както го видях да виси за една добра думичка на предни позиции), когато търся инфо за нещо. Говоря за световните резултати, но това няма да пропусне и тукашните.
Всичко в един момент ще добре до изграждане на собствен бранд чрез списания и други медии и пропускане на фактора Гугъл. Защото май така ще стане идея по-добре и ще се чатнат от офиса им, че нещата не са така. И пак ще пратят оня мазния с пандата да обикаля конференции и да ибеснява колко са добри новите алгоритми и как да чакаме и другите глупости.
Ако някой е доволен нека сподели. Има и неударени сайтове. Но при положение, че имаш 6 и само един се е задържал по някаква случайност, не си е оферта. Особедно ако си работил по всичките и то по правилата им.