Падна ми пр на сайта...

webstil

Well-Known Member
на какво може да се дължи това аз направих 2-3 работи да се качи , а то пък падна :lol::(

От: Падна ми пр на сайта...

често падането на PR се дължи на правенето на нещата за качване.
Спри да правиш подобни неща и ще се качва

Лошото в случая е, че ако пък не правиш нищо, ще си стоиш вечно с PR0 и в най-добрия случай с PR1.

ми сайта е www.zlbox.com беше pr2 очаквах да стане 3 пък то падна правих разни работи като на пример направих така че при търсена дума да излиза в <title> търсене за "думата"... и други такива в повечето бг директории е добавен ако го добавя в английските мисля че доста ще се вдигне, но за сега нямам време и въпреки това падането на пр1 ми дойде много неочаквано :D

Проблема ти се състои в това, че имаш твърде много линкове към външни сайтове, които на практика вземат твоя PR. трябва или да ги махнеш или да им сложиш атрибут nofollow

Тъкмо и аз щях да кажа нещо такова, но бях изпреварен с линкът от предния post. Това с nofollow е блъф, за да се чувстват големите по-защитени и уж да не дават линкове на по-малките без пари. Така се усещат кои продават линкове (hint: които имат повече nofollow линкове). Аз отдавна си засичам nofollow линковете в webmaters tool-а на Google и то не като някакви извънземни връзки, а като нормални. Да живеят блъфовете и будалите дето се връзват!

А сега малко по въпроса с падналия PR:
По принцип Google освен обратните линкове държи на страницата/ите да има достатъчно текст. Ако няма, обикновено се тълкува като безполезен сайт/страница и въпреки многото линкове, може да си остане с малък PR.

П.П. (относно натуралните линкове):
Такова нещо в съвремието почти няма. Всеки държи да задържи посетителите на сайта си в него и няма навика да сочи нещо свързано с темата навън без значение колко е качествено. Ако толкова е наложителна тази информация обикновено най-нагло се прави copy->paste и готово. Ето защо ако направиш 10000 high quality content-а, няма да получиш никаква полза, а ще намериш същия content в поне 5 по-рангвани от теб сайта. Сами можете да се сетите при търсене на дадената тематика кой ще излезе отгоре и кой ще си замине с мечтите.

Последно редактирано:

Добре и как да си вдигна пак пр? :D:D

( www.zlbox.com )
Present PR : ( 1 ) || Future PR : ( 4 ) ~ 4
The PageRank Live-PR and PR-history at below...
PS: when Google PR major update
BackLinks may have a big update at the same time too.
хаха (rofl)

Горе