Пазарите на най-големите уебмастърски форуми - Webmaster Marketplaces

coolice

Owner
Както някой са забелязали след пускането на Top English Webmaster Forums Sorted By Alexa 2012 съм зациклил леко на тема сравнение с големите :wink: ... Целта е освен да видим къде сме ние, да вземем най добрите практики и да ги приложим тук за да върви бизнеса... :)

База сравнение iTrader Main Страницата

Ще започна с най-големия от едно време:

froums.digitalpoint.com - изисквания 25 поста 14 дни престой

Screenshot from 2012-09-12 16:46:15.png

Total Feedback 683189
Total Members Rated 51872
Feedback Left Today: 21
Average Feedback Percentage: 85.9%

Recent RatingsPositiveNeutralNegative
Past Month21570104
Past 6 Months1829719629
Past 12 Months43701421278

blackhatworld.com - Изисквания 100 поста 3 месеца престой 30 долара за отваряне на тема

Screenshot from 2012-09-12 16:45:39.png

Total Feedback 42004
Total Members Rated 9249
Feedback Left Today: 19
Average Feedback Percentage: 94.8%

Past Month93209
Past 6 Months6443775
Past 12 Months1477112182

Къде сме ние ? Webmaster Marketplace - Изисквания 10 поста, 10 дни престой, зелена репутация

Screenshot from 2012-09-12 16:46:50.png

Total Feedback 4993
Total Members Rated 793
Feedback Left Today: 7
Average Feedback Percentage: 89.8%

Past Month16700
Past 6 Months831115
Past 12 Months1862233

Изводите : Пазара на Диджитал пойнт се намира в някаква фаза на намаляване на сделките със сегашното темпо от по 43000 рейтинга годишно ще му трябват 17 години да направи текущите 680000 рейтинга ако предположим че е имал итрейдър от самото начало и ги е направил за 8 години от създването си през 2004, иначе спада е по-голям.... Предполагам е свързано от една страна с отварянето на warrior форума който го надмина по алекса в класацията (пак е станал платен в някой от секциите си, не участва тук защото нямам регистрация там, той беше изцяло платен едно време... след отварянето му преди няколко години избухна), както и със създаването на други форуми в уебмастърската ниша...

Това че един пазар е платен и с драконовски изисквания за пускане на теми в него дава само около 5 процента допълнителна сигурност на участниците (Average Feedback Percentage), но ограничава броя на сделките в дебелите проценти с около 60% (Recent Ratings Past 12 Months)

По брой на сделки с даден iTrader рейтинг в последната година Пазара на Предприемач.ком е 12.6% от този на Blackhatworld, и 4,3% от този на Digitalpoint... ще растем напред и нагоре с малките процентчета... :) Обаче като се има на предвид, че тук сме регистрирани като бройка, 2.01% от регистрираните в дижитал пойнт и 3.86% от регистрираните в блек хет урд... това означава че в Пазара на Предприемач.ком се търгува около 2 пъти по активно отколкото в DP и малко над 4 пъти по активно от BHW... Което може само да ме радва... а и е добре за всички който търгуват тук....

Пожелавам на всички успешен бизнес и ако имате идеи и предложения за пазара не се притеснявайте да ги споделите тук... :)

От: Пазарите на най-големите уебмастърски форуми - Webmaster Marketplaces

като се има на предвид, че тук сме регистрирани като бройка, 2.01% от регистрираните в дижитал пойнт и 3.86% от регистрираните в блек хет урд... това означава че в Пазара на Предприемач.ком се търгува около 2 пъти по активно отколкото в DP и малко над 4 пъти по активно от BHW... Което може само да ме радва... а и е добре за всички който търгуват тук....
:D
Ето това е качествен анализ! Анализ на съотношенията. Много често пропускан.

Като неикономист - горният извод не значи ли, че въртим едни и същи пари между едни и същи хора ? Което би следвало да значи, че няма свежи пари -> от единия джоб в другия ...

Като неикономист - горният извод не значи ли, че въртим едни и същи пари между едни и същи хора ? Което би следвало да значи, че няма свежи пари -> от единия джоб в другия ...

Ами не :) посоката на парите е адсенс/цпа/афф/дропшип/собствен продукт/услуга -> уебмастъри -> фрилансъри и др

а пазарите улесняват живота ни, ако не са те или трябва да вършим всичко сами или да имаме хора на заплата

например взимаш контент от някой фрилансър той взима пари и си покрива някакви сметки или си купува нещо, стар домейн от някой домейнър той също взима пари, сглабяш всичко в един сайт - все пак и уебмстърите да свършим някаква работа :wink: ползваш някой друг линк билдинг сървис.... и накрая изкарваш с него пари от някоя афилейт програма или адсенс :) После може да рейнвестираш в още :)

:D
Ето това е качествен анализ! Анализ на съотношенията. Много често пропускан.

мерси поиграх си но ми беше интересно къде сме

Междувременно някой ти прави дизайна преди да пуснеш сайта :D
В ДП пазарът е огромен и конкуренцията също : )

Ми то повечето тук правят износ....парите от Адсенс / Aff и тн. са си мръсни американски долари за наше село.

хубав анализ
само напред и нагоре :)
само да не се навъдят някои измамнижи и да разбият доверието на форума и на купувачите

Измамници винаги ще има, особено хора от тази националност, както и тарикати. Но тези ще се издънят веднъж и това ще им е достатъчно. Пък и като удариш на камък веднъж трудно ще можеш да се внедриш тук отново, че и бизнес с останалите да правиш. За щастие и по-добра сигурност този и другия форум си комуникират добре когато някой злонамерен тип се появи. Ще имам отговорността при сигнал да давам пост тук, както и да дебнем за него.

Относно статистиките и анализите на другия админ - нещо много хубаво и красиво подредено, няма какво да кажа повече. Като му писах днес, той тъкмо правеше поста.

И моите изводи на база наблюдения:

Пазарът на Предприемач.ком е най-големият пазар за уеб услуги в мрежата. Или ако не съм прав, нека някой ме поправи, но не съм виждал по-обширен и голям до момента на територията на БГ. Той също така се радва на доста голямо разнообразие и добра успеваемост при правенето на бизнес. Пазарът позволява на хората да имат достъп както до добри оферти, така и до безплатни. Често съм имал възможността да взимам ври копита от някоя услуга или продукт. Потребителите в пазара (по-старите и по-опитните) освен, че си оформят предложенията добре, така и знаят как да ги поднесат на тукашната аудитория. Излишно е да казвам, че и успеваемостта им е голяма.

И в заключени искам да кажа, че изнасянето му горе в менюто не е случайно. Този раздел от форума стана един ценен ресурс, защото не само уебмастърите, но и обикновените потребители имат достъп до много ресурси и предложения. Както се вика днес си само с кинти, утре си вече с работещ онлайн бизнес. Бенефит, който дава много. ;)

Горе