Питане за проблем с броячи

pulss

New Member
Здравейте,
имам регионален новинарски сайт.
Досега обичайната среднодневна посещаемост варираше - 200-300 уникални посещения на ден. За да получавам обективна картина на посещаемостта използвам bgcounter и tyxo.bg.
От два дни двата брояча отчетоха рязък спад на посещаемостта почти наполовина за денонощие спрямо досегашната. В същото време през деня броячите отчитат 2-3 посещения, докато в администрацията на сайта виждам, че имам по 5-10 потребители почти постоянно онлайн.
На какво според Вас моше да се дължи тази аномалия.
Тази ситуация ми изглежда ненормална, защото не се е променил нито пейджранга на сайта, нито позициите му при различни заявки на търсене в Googlе.

От: Питане за проблем с броячи

Да нямаш проблем с хостинга?
Или щом е регионален предполагам посетителите на сайта са към 2-3 интернет провайдара. Може те да имат проблеми. Не мисля, че проблема е в тиксото или бгкаунтара, не че и те са много читави :)

Едит: сайт линк на сайта.

поздрави, айбиемчо

Аз по принцип надушвам във всичко конспирация, дори когато няма такава. Специално за тези два български брояча имам невероятно големи съмнения. Факти на моя страна са прекалено голямото разминаване с Alexa ранга (най-вече при "по-големите" сайтове), както и различни резултати (с прекалено голямо отклонение) показвани от двата брояча за едни и същи сайтове. Естествено, всичко това са си предположения и съмнения.

Ами то по принцип не може да "улови" всички посетители.
Някой са забранили абсолютно всички скриптове по сайтовете и така няма как да отчитат реално посещенията. При по малки сайтове ще са 10тина да кажем, но при по - големи е нормално са са стотици :)
Но кой знае и те кви ги вършат там.

поздрави, айбиемчо

Горе