Пишещите във форума понякога си редактират коментарите

happyslacker

New Member
Това, че можем да си редактираме коментарите е нещо добро. Например може да коригираме умрели връзки или да оправим правописни грешки. В някои форуми не е така и това много ме дразни.

Обаче има един малък недостатък - понякога пишещите си редактират мненията като добавят нова информация. И ако темата е много активна тези нови неща остават незабелязани.

Затова аз понякога презареждам страницата за да видя дали има промени. Понякога и аз добавям коментари няколко мнения по-нагоре (от последното).

Би било добре не да се забраняват редакциите, а да се добави модул, който сигнализира, че в темата има променени мнения. Не знам да има такъв готов.

Другия вариант е просто да преглеждаме темата за промени (обикновено в долната част на мнението пише с дребен шрифт кога е променено мнението).

Има и друг минус, за който научих от потребител тук. Някои се връщат назад в темите и мненията си, редактирайки ги, за да сложат освен информация така линк и остава незабелязан. А това е гаден номер и подлежи на бан. Поне по мое мнение. ;)

Хепи, ти какво точно предлагаш? Интересно ли е да чуя и други мнения. :) Интересна тема.

От: Пишещите във форума понякога си редактират коментарите

Потърсете в търсачките за идеите на Негово Ментайлно Прегъзходителство. Беше описал подробно и разбираемо вариантите за манипулиране на дискусия с изтриване или редактиране на стари мнения. Не беше отделил сериозно внимание на линковете в изследването (беше около 2002 година), но то засяга и тях.

Ако се е завърнал от отшелничеството си в Индия, то предполагам, че ще внесе ясност и в сия дискусия.

Мен по ме дразни някой да ръси два дена простотии и после, като се осъзнае, да вземе да си изтрие бисерите преди да съм ги прочел:)

Предлагам мненията да могат да се редактират до няколко часа след публикуването, мисля имаше такъв вариант в бюлетина.

Мда това го предлагах и аз още преди две години, и то с много думи, факти и аргументи (поредното хабене принципно), но тогава не беше интересно и съответно подминато с около 200-220 :D Но сега вече става въпрос за злоупотреба с линковете, та белким се направи нещо от сорта на до час късна редакция :twisted:

Обаче пък офертите примерно ги редактирам често - примерно промяна цена, добавени коментари и т.н.

Обаче пък офертите примерно ги редактирам често - примерно промяна цена, добавени коментари и т.н.

Има си и положителни и отрицателни черти това с промяната на стари мнения. Но сме включили опцията след определено време да не могат да се редактират. Ще излъжа за този период, трябва да погледна. ;)

Горе