Плащане чрез PayPal, дърпайки пари от сметката

DonMakaveli

Well-Known Member
Здравейте,

имам два пейпал акаунта - фирмен и личен.

От личния акаунт, дори да имам 2 долара, плащайки 100 долара, се дърпат недостигащата сума от банковата ми сметка.

Но в фирмения ми акаунт не е така. Не мога да плащам, ако нямам налични суми в акаунта си в пейпал

Какъв може да е проблема?

От: Плащане чрез PayPal, дърпайки пари от сметката

Явно въпроса ми трябваше да го задам към съпорта им.

Пробвай да го ъпгрейднеш от personal на business, ако още не си направил така.

Не се разбира нито дали става въпрос за български PP accs (щом е писано „банков акаунт“, предполага се, че става въпрос за Non-BG, тъй като BG accs НЕ могат да добавят и верифицират BG Bank accs), нито дали в бизнес акаунта има добавен и верифициран банков акаунт и/или карта, нито дали си звънял на поддръжката, за да ги питаш, и като краен случай – дали е бил търсен отговор (или публикувана тема) в техния форум.

При мен е различно имам 1 акуант и нямайки пари в него при плащане на онлайн поръчки в магазини или при търговци някакви дърпа от сметката. Обаче ако опитам да платя Фейск реклама, хостинг или някаква услуга ме реже заради нулев баланс и така не разбрах какъв е проблема

Проблемът иде, че някои сайтове искат задължително funding source-а на кинтите да е PP Balance, а не вързания към акаунта метод (било bank acc за чуждите акаунти – US/UK/DE/NL/FR/ES/AU/AT или карта за българските).

Принципно идея си нямам защо не се плащат гореспоменатите директно с картата, изобщо без логване в PP, все пак за това са предназначени.

Проблемният акаунт е български, бизнес акаунт.
А акаунта за който споменах, че нямам проблеми при плащане към онлайн магазини, директно от банковата си сметка, е български, на физическо лице.

Три пъти пиша на съпорта им от контактната форма https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_contact-general и никакъв резултат. Получавам на момента готов отговор и нищо.

Вие как се свързвате по емайл с тях ? Или по-точно зададен въпрос, на вас дали ви отговарят?

Последно редактирано:

Никак, high volume e-mails/calls имат по това време на годината. Не забравяй, че докато в България не пазарят и не ги ползват много-много, то в чужбина не е така :).

Свържи се с поддръжката им по телефона. 2 варианта:

• PP Europe (Ireland): с работно време от 10:00 до 18:30ч. българско време (можеш да използваш личен телефон или Skype, но ще charge-ват пари);
  • PP USA (+18882211161 – toll-free, не charge-ват пари): с работно време от 14:00 до 08:00ч. българско време (и събота/неделя от 16:00 до 06:00ч.). Използваш One-time passcode-а, генериран от горната връзка, траещ 1 час БЕЗ да refresh-ваш страницата. Питат за 2 имена, e-mail, телефон, код, проблемът какъв е. Нивото на говор на English за четене и разбиране би следвало да е „Very Good“ и нагоре.
Ако има high volume calls, то чакаш колкото е време необходимо e нужно. Общо взето работното им време и за EU, и за US обхваща 22 часа от денонощието (10:00 – 08:00), което е предостатъчно.

Мерси, ще видя да има звънна. Но никой ли във форума няма бизнес акаунт в PayPal с банкова сметка в ДСК, че да видим при него как е?!

Никак, high volume e-mails/calls имат по това време на годината. Не забравяй, че докато в България не пазарят и не ги ползват много-много, то в чужбина не е така :).

Свържи се с поддръжката им по телефона. 2 варианта:

• PP Europe (Ireland): с работно време от 10:00 до 18:30ч. българско време (можеш да използваш личен телефон или Skype, но ще charge-ват пари);
  • PP USA (+18882211161 – toll-free, не charge-ват пари): с работно време от 14:00 до 08:00ч. българско време (и събота/неделя от 16:00 до 06:00ч.). Използваш One-time passcode-а, генериран от горната връзка, траещ 1 час БЕЗ да refresh-ваш страницата. Питат за 2 имена, e-mail, телефон, код, проблемът какъв е. Нивото на говор на English за четене и разбиране би следвало да е „Very Good“ и нагоре.
Ако има high volume calls, то чакаш колкото е време необходимо e нужно. Общо взето работното им време и за EU, и за US обхваща 22 часа от денонощието (10:00 – 08:00), което е предостатъчно.

Горе