Позволено ли е да използвам банер, когато не достига малко място

Petko Voivoda

Well-Known Member
Здравейте имам сайт и сложих банер 728x90, но недостига малко място та въпроса ми е да няма някакъв проблем с даденият сайт и да ми прекратят акаунта изобщо има ли проблем ето и снимка
http://prikachi.com/images/274/6492274K.png
Ще съм много благодарен ако някой ми отговори на въпроса за да си нямам ядове после :)

От: Позволено ли е да използвам банер, когато не достига малко място

Да, проблем е. Закриваш част от банера, което не е позволено. Разшири малко сайта...

Разшири сайта малко или намери друго място на банера. ;) Не само ще е кофти за рекламодателя, но и естетически изглежда зле. Има и опция да свиеш банера, като му зададеш височина и дължина, но това грам не е опция. Най-малкото защото бягаш от стандартите. Имах един подобен случай преди месеци. Пичът трябваше да избира между логото си и банера. Надделя идеята логото да е голямо, което направи банера пространството такова, че да не може да се сложи стандарта - 728х90. Само споделям. ;)

До 5 пиксела можеш да "резнеш" от банера. Също 5 пиксела и трябва да ти е минималното разстояние от банера до друг банер/линк/текст. Изобщо всичко е гимми файф :D

Re: От: Позволено ли е да използвам банер, когато не достига малко място

До 5 пиксела можеш да "резнеш" от банера. Също 5 пиксела и трябва да ти е минималното разстояние от банера до друг банер/линк/текст. Изобщо всичко е гимми файф :D
Е така реално ще е ОК ли с рекламите на Google AdSense, като не показва пълния размер на банера. Знаем, че Google ще се заяде за тези 5 пиксела. :) Поне така мисля, но нека с повече опит в AdSense сподели. :)

Е не искам аз да ям дървото де :) но така съм чел нейде из нета, а и аз лично имам такива адсенсе банери резнати до 5 пиксела

С малко CSS лесно можеш да го направиш да се вижда както трябва.

Проблема е, че се преместих на нов хостинг и, когато редактирам цсс файла и го кача в папката на темата като го заменя със стария няма никаква визуална промяна пробвах и на стария и на новият ми хостинг пак същото а с firefox като променя соурс кода с firebug май беше всичко става така както го искам ... явно още не са се обновили неймсървърите на домейна
От вчера съм сменил нейм сървърите, когато проверя IP-то на сайта показва, IP-то на новият ми хостинг, но не знам защо така се получава ...
Благодаря на всички за отговорите :)

Сложи си времено други днс-и, може тези на Гошо (8.8.4.4/8.8.8.8 ) или нещо от сорта. Може да ти се моткат днс-ите още 2-3 дена - нищо чудно, аз имам рекорд от близо 10 дена :D

Бах с тях днеска, но ги смених за да видя как е сега пак ще пробвам с тях и ще пиша :D

Горе