В закона са предвидени глоби: които за физическо лице изпратило нежелано съобщение са от 250 до 1500 лв., а за повторно нарушение от 500 до 2500 лв., за юридическо лице изпращащо т.нар SPAM глобите са от 500 до 5000 лв. и от 1000 до 4000 хил. за повторно нарушение.
Източник: http://oggin.net/joy/kzp-spam/
Не съм сигурен дали няма промяна в глобите, защото тази публикация е от 2009та.
Доколкото мога да те ориентирам....
Наскоро питах един известен български сайт - няма да му кажа името ! За да изпратят моят имейл на тези, които са се абонирали за тяхният newsletter ми искаха 1000 лева за 10 000 човека, като не ми предоставят имейлите им, а просто им пускат по един имейл от мен. Ставаше въпрос за gambling кампания. Не се съгласих, защото просто не бях отделил такъв бюджет за това.
Поне можеш ли да си ги таргетираш по нещо
А с newsletter може и да се избегне глобата за спам :twisted:
Да, при нюзлетъра юзерите сами са поискали да им се пращат оферти, разбира се трябва да са по темата. Ако някой се оплаче в КЗП веднага може да контрираш, че той сам се е записал за да получва подобни съобщения (разбира се трябва и да има опция за отписване), но за разлика от безразборния спам тук получателите са ти таргетирани и имаш по голям процент на конверсия. Ако са ти и дабъл опт ин мейлите може да спиш спокойно, там вече избягваш и варианта някой да се е записал без да иска.