Поле за коментари към статии за обикновен HLTM сайт.

lowriderzzz

Well-Known Member
Здрвейте! Искам да добавя някакво поле, където хората, могат да пишат коментари под статиите (става дума за сайта в дясно в подписа ми).

Пробвах с този плъгин от ФБ: https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/comments/
Копнах, пейстнах там кода ама нишо не стана.

Някой може ли да удари едно рамо... не съм баш спец по програмирането, знам само dreamweaver кодове да си копирам. И в design mode да редактирам.

Мерси.

Ще има реп съответно, за този който успее да помогне ...

От: Поле за коментари към статии за обикновен HLTM сайт.

Това го слагаш веднага след <body>

<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=*********"; - тук на вместо звезди има номер, ти като си вземеш кода ще си имаш втой номер
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

А следващото слагаш на всяка страница,
като променяш адреса за всяка страница

<div class="fb-comments" data-href="http://example.com" data-width="470"></div> - ей това екзампъл.ком си го сменяш със адреса на всяка твоя страница ,
например:

<div class="fb-comments" data-href="http://www.savetizasreshti.com/saveti_za_sreshti_articles-top_10_secrets_for_dating_younger_women.html" data-width="470"></div>

От: От: Поле за коментари към статии за обикновен HLTM сайт.

За всеки пост има отделен файл ли?
Виж и това
http://disqus.com/

Еми под всяка статия отделно поле да има. В смисъл да не са общи за целия сайт.

Това ще стане ли дето ми го прати ?

От: От: Поле за коментари към статии за обикновен HLTM сайт.

Да,ама ти пак не каза за всеки пост отделен файл ли е ?
Еми под всяка статия отделно поле да има. В смисъл да не са общи за целия сайт.

Това ще стане ли дето ми го прати ?

Това го слагаш веднага след <body>

<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=*********"; - тук на вместо звезди има номер, ти като си вземеш кода ще си имаш втой номер
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

А следващото слагаш на всяка страница,
като променяш адреса за всяка страница

<div class="fb-comments" data-href="http://example.com" data-width="470"></div> - ей това екзампъл.ком си го сменяш със адреса на всяка твоя страница ,
например:

<div class="fb-comments" data-href="http://www.savetizasreshti.com/saveti_za_sreshti_articles-top_10_secrets_for_dating_younger_women.html" data-width="470"></div>

Първата част я слагам в index файла само ли ?

Ами ако нямам <body> ? В смисъл пробвах го ама не намерих този таг и го сложих след <head> ама нищо не стана.

Пейстнах този код от Disqus, но в дизайн мод ми излезе това: " Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus "

За сега знанията ми се ограничават до тук.... и това ме поставя в задънена улица.

Целия сайт е един боклук
file:///C|/Users/Ivaq/Desktop/szs%20website%20files2a%20%20.com/szs%20website%20files/saveti_za_sreshti_articles-the_secret_reason_why_men_fail_with_women.html
кви са тия линкове бе човек ?
Времето което си си загубил да направиш всяка страница щеше да е достатъчно да разучиш примерно WP.
Сега ако имаш 300 отделни страница за всеки пост ще трябва и толкова пъти да сложиш кода.
Не се заяждам ама ми стана лошо като погледнах кода.
За този сайт решение няма или не си струва губенето на време

Дам, прегвърли го на някоя cms.

Иначе сега няма начин да нямаш във всеки .html файл <body> , просто е задължително и във всеки един в който искаш да имаш коментари слагаш и двата кода, и този за след бодито и този за коментарите.

Ако не, вземи <iframe> кода, той би трябвало да сработи

Пейстнах този код от Disqus, но в дизайн мод ми излезе това: " Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus "

За сега знанията ми се ограничават до тук.... и това ме поставя в задънена улица.

Имаш <body> таг. Ползвам Disqus (можеш да погледнеш от втория ми подпис), много е удобен. Пейстни кода във всички страници - ще се визуализират коментари отделно за всеки пост. Явно на компа си забранил джавата и затова не виждаш кутията на Disqus или гледаш файла офлайн.

Дам, прегвърли го на някоя cms.

Иначе сега няма начин да нямаш във всеки .html файл <body> , просто е задължително и във всеки един в който искаш да имаш коментари слагаш и двата кода, и този за след бодито и този за коментарите.

Ако не, вземи <iframe> кода, той би трябвало да сработи

Ами съдя че нямам <body> защото го търсих с Find Next опцията в Дрим Уеавара.

Пробвах и с <iframe> ама същатата работа.

Прехвърли си сайта на wordpress

Ако го прехвърля на WP, ще мога ли да му запазя дизайна, домейна? Ще повлияе ли това на ПР ми в Г. (прехвърлянето имам в предвид). ?

Лесно ли става. Демек ще мога ли да се оправя сам, защото не съм програмист както казах?

Имаш <body> таг. Ползвам Disqus (можеш да погледнеш от втория ми подпис), много е удобен. Пейстни кода във всички страници - ще се визуализират коментари отделно за всеки пост. Явно на компа си забранил джавата и затова не виждаш кутията на Disqus или гледаш файла офлайн.

Ами имам Ad Bloker, ама май не е заради него защото на твоя сайт ми излиза полето за коментари. Много добре изглежда. На WP ли е качен твоя сайт ?

Целия сайт е един боклук

кви са тия линкове бе човек ?
Времето което си си загубил да направиш всяка страница щеше да е достатъчно да разучиш примерно WP.
Сега ако имаш 300 отделни страница за всеки пост ще трябва и толкова пъти да сложиш кода.
Не се заяждам ама ми стана лошо като погледнах кода.
За този сайт решение няма или не си струва губенето на време

Знам, че кода и софтуерната част на сайта са под всякаква критика. Скалъпен е по-най простия начин. Използвах една стрница като шаблон за да "клонирам" останалтите само им променям съдържанието.

Да това отнема време, че ако има нещо което да се имплементне на всички страници, трябва да го правя едно по едно....
По принцип си върши функцията , ама ще е добре да се пипне или да се сложи на WP както каза колегата по-горе.

Просто си намери подходяща тема и си я инсталирай и от там вече ще си добавиш страници, текстове, всичко. Не е толкова трудно, 5 часа и ще си готов, другото е донагласяне.

С друга тема, зачи дизайна няма да може да се запази. Поне хедера и менюто ще мога ли да си запазя, ако подбера някаква тема ?

Ами имам Ad Bloker, ама май не е заради него защото на твоя сайт ми излиза полето за коментари. Много добре изглежда. На WP ли е качен твоя сайт ?

Ама и ти си знаеш твоето. Хем не разбираш хем ... това е задължително, всеки сайт има body. Погледнах ти кода, имаш го. Що си се хванал да правиш нещо, след като не разбираш?

Не, сайта ми е изцяло ръчен HTML, CSS и JS. Нещо не ми харесват готовите системи, иначе си е доста играчка с писане на код. От една страна е добре за усъвършенстване на умения, бързо зареждане и избягване на 'системни дупки'. По-леко ще ти е да качиш сайта, както те съветват колегите.

Относно кода на disqus - регистрира ли се в сайта? Опитай с този код, като замениш var disqus_shortname = 'ime'; с твоя ник при регистрацията.

<div id="disqus_thread"></div>
<div><script type="text/javascript">
var disqus_shortname = 'ime';

(function() {
var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true;
dsq.src = 'http://' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js';
(document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq);
})();
</script></div>

Колега намери ме в скайп, и без това днес имам свободно време , ще прехвърлим сайта на WP .
За темата и линковете не се притеснявай, ще оправим и тях

Горе