http://www.okcupid.com/the-politics-test
аз не мога да се тествам, но публикувам линка че на някой може да му е интересно
аз не мога да се тествам, но публикувам линка че на някой може да му е интересно
Това е по-скоро насочено към САЩ и американците, но все пак е интересен тест:
You are a
Social Liberal
(70% permissive)
and an...
Economic Conservative
(70% permissive)
You are best described as a:
Libertarian
Обобщено: Вярвам, че всеки човек е отговорен за собственото си място в обществото. Не всеки може да постигне лични успехи и щастие, тъжно, но факт. Хората не са и няма как да бъдат равни в своите възможности, в своя късмет. Вярвам също, че свободното пазарно стопанство е най-ефективният двигател на икономическия прогрес. Държавата трябва да спомага за стимулиране на бизнес среда, в която хората да са свободни да използват своите таланти и развиват своите умения. Стимулиране на предприемаческият дух, подпомагане на малкия и среден бизнес. Твърдо съм ЗА намаляване размера, разходите и участието на държавата в социалните и икономически процеси. Необосновано раздута администрация с тежки, бавни и остарели процеси на работа – това е сегашното положение. „По-малко държава„ не значи по-малко ефективна такава.
И все пак кажи, къде попадаш?
@BRAIN_PAIN България ще излезе от калта когато мнозинството от хора започнат да разсъждават така, а не да страдат по социалната държава преди 89та. Трябва да разберат, че живота и бъдещето им зависи от самите тях и че трябва да положат усилия за това. Трябва да спрат да чакат някой да се погрижи за тях да ги "оправи" било то "партията", "силната ръка" или който и да е. Хората вече не вярват толкова силно в идеологии и това се забелязва в кризата на партиите, която наблюдаваме сега. Силно размиване, вече не знаеш коя партия каква е. Десните са по-леви и от левите, а левите са по-десни от десните Всичко започва от промяната в хората и тяхната нагласа. Да се спре самосъжалението, да се спре мрънкането, да се спре това грешно мислене и да се действа. По думите на великия българин Васил Левски "Дела трябват, а не думи."!
както писах горе - не съм се тествал
много добре и хубаво казано!
Но какво трябва да стане за да се промени мисленето на по-голамата част от хората за кратък период от време ? (за кратък нямам предивд 500 год ;D)
@BRAIN_PAIN България ще излезе от калта когато мнозинството от хора започнат да разсъждават така, а не да страдат по социалната държава преди 89та. Трябва да разберат, че живота и бъдещето им зависи от самите тях и че трябва да положат усилия за това. Трябва да спрат да чакат някой да се погрижи за тях да ги "оправи" било то "партията", "силната ръка" или който и да е. Хората вече не вярват толкова силно в идеологии и това се забелязва в кризата на партиите, която наблюдаваме сега. Силно размиване, вече не знаеш коя партия каква е. Десните са по-леви и от левите, а левите са по-десни от десните Всичко започва от промяната в хората и тяхната нагласа. Да се спре самосъжалението, да се спре мрънкането, да се спре това грешно мислене и да се действа. По думите на великия българин Васил Левски "Дела трябват, а не думи."!
Прав си, прав си, но ще излезем още по-бързо от калта, ако хората като теб, като мен, като по-голямата част от този форум, наистина вземат нещата в свои ръце и се опитат да пробият в политиката и да работят наистина за държавата и интереса на хората.
Ако искаме да се оправим, трябват действия, прав е Левски, прав си и ти, но ето за това предлагам да направим партия, това е единственото дейстивие, което аз виждам и което може доведе до промени. Ако чакаме поколенията да се сменят десетилетия, България отива на зле, докато се изредят всички деца на комунисти, внуци на комунисти, пра внуци на комунисти и така нататък
Малко съм се занимавал с политика (косвено) и системата така е нагласена, че колкото и добри идеи да имаш да не можеш да пробиеш. Има два начина да влезеш в политиката. Единият е да станеш част от някоя от досегашните пратии, а другата да налееш много пари (така проби ГЕРБ). В първия случай се омаскаряваш от съпартийци, които си карат както е било (т.е. няма промяна), а в другия случай след като си спонсориран идва време спонсорът да си поиска своето.
You are a
Social Conservative
(33% permissive)
and an...
Economic Liberal
(25% permissive)
You are best described as a:
Totalitarian