От: Помощ за настройка на AdSense
Адресът ми трябва ли да е формулиран според английски правила:
25 Hristo Botev Street
или да го напиша:
Ul. Hristo Botev 25 (звучи нелепо, но все пак не искам да стават недоразумения).
Задължително на български език със стандартна транслитерация на латиница. Не си прави експерименти да пишеш на английски с латински букви. Пиши на български с латински букви.
Тоест не пиши "123 Ivan Vazov str.", а "ul. Ivan Vazov 123".
Там на сайта пише изрично какви символи може да вкарваш (латинските букви и арабските цифри са ок; кирилицата - не).
Ако напишеш адреса "25 Hristo Botev Street" пощальонът може и да не го донесе. Има много оплакващи се, че не им носят писмата. Възможно е това да е една от причините.
Аз винаги си пиша адреса на български с латински букви по стандартната транслитерация. От много места съм получавал писма и винаги си идват нормално когато са на български с латински букви. Никога не съм си правил експерименти да давам адрес на английски език.
Като метод на плащане е добре да избереш Western Union - безплатно е. Банковите преводи също са безплатни. Ако не искаш да се разхождаш - може да зададеш и банков превод. Но много хора не искат да ползват банкови преводи, защото си мислят, че могат да не плащат данъци, ако не ползват банки.
Имай предвид, че ако ще си декларираш доходите ще бъдеш в нарушение, ако не подадеш заявление за регистрация по ЗДДС 7 дена преди датата на данъчното събитие (тази дата е края на годината или датата на плащането - която дата дойде първа).
Пак повтарям, защото е важно - 7 дена ПРЕДИ датата на събитието. Тоест ако днес получиш плащане вече е късно да подаваш заявлението. Трябва първо да подадеш заявлението, да изчакаш 7 дена (поне) и тогава да получиш плащането.
Имай предвид, че ако се регнеш по ДДС възниква задължение всеки месец да подаваш данъчна декларация във връзка с ДДС-то (дори и когато е нула) и глобата е сигурна (ако имаш регистрация и не подадеш декларацията в срок, глобата почва от 500 лева).
Ако изобщо не се регистрираш по ДДС може и да не те хванат - тогава глобата не е сигурна.