Така... няма какво да се засягаш, когато някой ти говори истината и се опитва да ти налее акъл (макар и да го прави малко по-остро, като мен).
Евала, че развиваш собствен бизнес. Аз съм на 24, също имам два бизнеса и съм стартирал преди 4 години със 100 лв. в джоба. Затова ще си позволя да ти дам един генерален съвет за развитието на бизнесите ти - нещата, от които не разбираш, но са важни за бизнеса (като уеб сайта, например) ги аутсорсвай към хора, които са професионалисти в областта и задели нужния бюджет за да си платиш. Ти инвестирай времето си да правиш това, от което разбираш, а не по цял ден да се занимаваш с глупости, които не са ти работа.
Ще поясня по-подробно какво имам предвид - ако ти капе кранчето на чешмата в офиса, а нямаш пари да викнеш водопроводчик да го оправи, викаш неволята, запретваш ръкави, искаш водопроводен ключ от съседа и си оправяш нещата сам. Това е нещо, с което дори да не се справиш добре, бизнесът ти не зависи от него, така че единственото, което ще загубиш е времето си. Това би могъл да си го позволиш само, ако наистина нямаш какво по-важно да правиш с времето си, което да ти донесе бъдещи дивиденти.
Офисът ти се нуждае от освежителен ремонт - хващаш кофата с латекса и си го правиш. Дори да поомажеш тук-там и да не се справиш много добре, това няма да повлияе значително на бизнеса ти. Отново губиш само времето си.
Какво става, обаче, ако решиш да спестиш от: 1. пръскачки, 2. отрови, 3. реклама, 4. уеб сайт?
По т. 1 можеш да спестиш като си загубиш времето да си направиш самоделна пръскачка или ако използваш някаква супер остаряла лозарска пръскачка, с която дядо ти е пръскал на село. Тъй като това ти е основния инструмент, с който си изкарваш парите, спестяването от него ще ти донесе само негативи и пропуснати ползи. Все едно Металика да забиват на концерт с китари от 50 лв.
По т. 2 може да си учил химия в 8-ми клас и да решиш да си позабъркаш отрови за да не купуваш готови и да ти излезе по-евтино. Обикновено, ако познанията ти в тази област са малки, единственото, което ще постигнеш е да забъркаш някакъв бълвоч, който няма да върши никаква работа. Ще напръскаш тук-там и никой няма да те извика повече, защото няма да си му свършил никаква работа.
По т.3 - ако не си в бранша, нямаш опит и познания как да вложиш парите си, обикновено се получава това:
"Опитах да рекламирам чрез гугъл, като не пожалих и средства и резултата беше нулев." - много пари хвърлени на вятъра с нулева възвращаемост.
По т. 4 - уеб сайтът. Един от най-важните инструменти за повечето съвременни бизнеси. Тук хората грешат най-често и смятат, че могат да се справят сами или да се възползват от услугите на "12 годишното съседче, което разбира от сайтове".
В момента, твоят сайт е за боклука. Както и предполагах, правен е с WYSIWYG редактор, но резултатът е дори по-лош, отколкото предполагах. Използвали сте някаква free програма (
http://www.dfm2html.com/), която не разбира кирилица и в кода на сайта всичките ти букви са трансформирани в html кодове:
Код:
Използваме коктейл от най-модерните препарати предлагани на пазара. Който все пак ще запазим в тайна. Целта на отровата, която
Title-а на всички страници е един и същ (а не трява) и е абсолютно безсмислен от гледна точка на оптимизация на сайта - NEJELANI GOSTI (дори не е на кирилица).
Линковете в основното ти меню са изображения, дори нямат alt текстове:
http://nejelanigosti.hostoi.com/Link3_nm.gif
Доста сериозни грешки и още куп други, които е напълно нормално да се допуснат от човек, който не разбира нищо от изработката и популяризирането на уеб сайтове.
Уеб сайтът може да ти докара страшно много клиенти. Това е най-силният ти инструмент, едно от най-важните неща за бизнеса ти. Инвестирай в него и инвестицията ти ще се върне след време. Ако имаш проблеми с един от най-важните органи в човешкото тяло - сърцето, правиш ли си сърдечна операция с кухненския нож в домашни условия? Ако не - защо тогава правиш аналогичната грешка с един от най-важните инструменти за популяризация на бизнеса си?
Както вече казах - занимавай се с нещата, от които разбираш, а за останалото се обърни към други хора, които си разбират от работата. Изказването от първия ти пост би звучало така (ако е зададено от специалист по изработка на сайтове във форум за борба с вредители):
Здравейте. Изчетох доста голяма част от форума и намерих някои близки статии до моя проблем, но като цяло нищо практично. Наскоро създадох нова фирма за разработка на уеб сайтове и наех офис. Офисът ми се намира в циганското гето на първо време. Тъй като във форума става въпрос главно за начини, чрез които да се третират мазета и промишлени помещения, затова може би не намирам решение. Въпросът ми е как мога да изчистя офиса си от хлебарки, плъхове, мишки, бълхи и молци. Тъй като в момента щъкат доста гадини там. Не ми е приоритет да използвам офиса си по предназначение. Опитах да напръскам помещението с един стар дезодорант, който намерих в мазето, дори купих още няколко чисто нови флакона, като не пожалих и средства и резултата беше нулев. Въпреки че доста добре подбрах аромата на дезодоранта. Може ли да споделите ваши идеи, как да убия гадините възможно най-бързо и най-евтино. Няма да ви откажа и някое безплатно решение . Благодаря предварително.
p.s. Изчетох няколко статии за третиране на помещенията със специализирани отрови. Това до каква степен може да ми помогне? Ще успее ли да убие поне част от гадинките?
Надявам се схващаш колко нелепо звучи. Сега прочетох и това "Не ми е приоритет да печеля пари от него." - ти от сайта ще печелиш пари КОСВЕНО като ти докара тълпи от клиенти. Така че сайтът ти ТРЯБВА да ти е приоритет.
УСПЕХ!
P.S. Мисля, че това е най-дългото мнение, което съм писал в този форум. Написах го с цел да ти помогна и се надявам да ти бъде полезно да осъзнаеш грешките си, а не да го приемеш "на нож" като някакво заяждане и неоснователна критика.