Порода куче - Померани

Последно редактирано:
От: Порода куче

Помераните са три различни вида - този, който показваш, е с мечешка муцунка. Бих те посъветвала да си вземеш куче от развъдник. Много са случаите, в които кученцата, предлагани в зоомагазини, са отбити рано, не са ваксинирани и прочие. Има много случаи, в които кученцето умира броени дни след приютяването му, тъй като не е положена достатъчно добра грижа. Имам малък шпиц от тази порода - това са най-умните и обичливи животни!
 
Последно редактирано:
От: Порода куче

Наскоро една позната си взе чихуахуа от зоо магазин и потвръждавам казаното от Lill, оставиха сумати пари, а кучето едвам не умря, та какво ли не правиха, ама го спасиха.
 
От: Порода куче

Внимавай като взимаш куче, защото това не е нещо което се взима и после като ти омръзне да го махнеш. Трябва да се подготвиш, че ще живее поне 10 години и повече. Изисква си грижи, особено ако е в апартамент трябва да се извежда и т.н. Аз имам пекинез от доста време и си изисква доста грижи - друго куче едва ли бих си взел. А и тези са едни декоративни, навън не могат да живеят, особено зимата. Просто казвам да помислиш за тези неща, защото много хора взимат така животно и после им писва след 1-2 години.
 
От: Порода куче

Къщата е голяма с винаги отворени врати между стаите. Пък и жената има свободно време доста, ще може да го разхожда.
 
От: Порода куче

Да ми предложите развъдник от къде мога да го взема.


Тук можеш да намериш повече информация, както и официалните развъдници за померани в България / регистрирани в Международната федерация по кинология/.



http://goo.gl/enwF0



Чистопородните померани са доста скъпи кучета. Малко по-големият представител на немските шпицове е малкият шпиц – цената му е по-ниска и според мен можеш да го гледаш по-спокойно. Защото моят малък шпиц в началото даже и котките го нападаха непрекъснато, та не ми се мисли, ако беше още по-малък на ръст, как щях да му треперя.


Тук има информация за това какво огромно колело за пари е продажбата на кученца - http://www.spitzdog.info/искам-малък-шпиц/да-не-купуваме-от-зоомагазин/
 

Горе