Почивни дни за 2012 година

Blinky

Owner
Знам, че може да е леко офтопик, но реших да постна малко инфо за почивните дни през 2012-та година. Всеки тук е работещ, някой се съобразяват с традиционните празници, други не, четвърти работят когато си искат, но е едно е все едно и също - празниците предразполагат за по-весели преживявания. Ето кои дни се почива от сегашния май месец до края на годината:

За месец май - 24-ти, 25-ти, съответно четвъртък и петък, като 19-ти май се отработва 25-ти.

За месец септември - 6-ти и 7-ми, като 7-ми се отработва на 29-ти септември.

За месец ноември - 1-ви, само и единствено за целя месец. Но само за учащите, да се знае. :)

За месец декември - 24-ти, 25-ти и 26-ти, като всяка година и после малко дупка новогодишните празници, като 31-ви януари 2013 г. е понеделник, а 1-ви е вторник. На 15-ти се отработва 31-ви. Да си знаете. :)

Ето и една картинка:


Calendar-For-2012.png

Ако имате коментари, моля давайте ги. :)
 
Последно редактирано:
Явно никой не го интересува много. Но то няма и какво да се коментира реално. Всичко е ясно - като си си свършил работата, почиваш. :)

Почивните дни реално не са много почивни или поне 30% от тях не са. Както съм отбелязал в миналия си пост, някои "почивни" дни се отработват в гравитиращите съботи. Не че нещо, но само ние имаме практика с отработване. Не че толкова се работи и тогава де. Всеки гледа да се скатае както може. А някой даже не си правят труда да зачешат нещо служебно този ден. И защо, като всички са в летаргия и нещата се случват с клизма. Обичам такива дни, но при тези със собствен бизнес нещата не изглеждат точно така. Там ако не работиш, си е изцяло на твой гръб това. На служба - все ти е тази. Или поне в повечето случаи ти е все тази, за да не прозвуча, че няма изключения. :)
 
Е какво да го коментираме? Знам ги в общи линии са, за да мога да попълвам правилно декларация 1 и 6, кога точно са - все ми е тая. Моите почивни дни като са на 32ри Тринайсти? :)
 
Е какво да го коментираме? Знам ги в общи линии са, за да мога да попълвам правилно декларация 1 и 6, кога точно са - все ми е тая. Моите почивни дни като са на 32ри Тринайсти? :)
То и аз се замислих, че няма какво да се коментира. Ако някой има какво да каже, няма да е зле. Бяха ми казали, поне хора, които си следят почивките, че тази година била с рекордни почивки. Не знам до колко е вярно, но от миналата със сигурност. Та за това и пуснах една такава тема. :)

Аз почивам за жалост само когато и другите. От време на време си позволявам да е през строго работно време. Повече е дисциплина отколкото нещо друго. :) Иначе още не е късно да допълня картинката, като на всеки месец сложа по една 32-ка, че и 13-ти месец няма да е зле да се сложи. :) И без това нали след 21.12.2012г. нямало значение. :D
 
Наистина е така. Тази година е пълна с празници, като май само вече днешния празник (да са живи и здрави колегите носещи името Георги) се пада в събота или неделя.
 
Ей, да. Забравихме. Ще пусна една тема. Мерси, че ме подсети.

А по темата, дано другата има ако не толкова поне, почти толкова. Не, че много ни интересува, ама другите да почиват с нас.

П.П: Относно парада и празника, без техниката излизал 4 пъти по евтино. Странно. :)
 
Кой да почива? Държавните институции? Тея да се гърчат е*ал съм ги, и без друго са повече от необходимото, а заплатата им плащам аз, ти и още няколко милиона работещи.

За парада - напълно нормално. Цялата тази амортизирана железария до де се вдигне на крак поглъща голямо количество пари, отново от нашият джоб естествено.
 
От: Почивни дни за 2012 година

Това с тия празници е луда работа - На всеки лев крак некакъв празник - Трябва да се махне всичката тая гад - 1 официален празник и от там на там който му се празнува има платени отпуски за тая работа
 
От: Почивни дни за 2012 година

Аз харесвам американската система. Имат много по-малко празници от нас, но на тях наистина не се работи. Като казвам, че не се работи едва ли можете да си представите какво е да спре една цяла държава напълно за един ден. Все едно бомба е паднала или вирус е избил населението. Никой няма по улиците или в централните места на градовете. Всички празнуват по домовете си. Единствените, които работят тогава са болниците, пожарната и някои други жизненоважни сектори.
 
Там определено го нямат момента с "на ти и този почивен ден, пък ми го върни еди кога си". А пък то и толкова се работи де. Но ако пък беше с даване на 100% влизаме в графата "мързеливи гърци", които се славят с много почивни дни, с малко работа на ден в часове, с високи заплати. :) За това е нещо като среден вариант. Почивните дни през 2012г. са достатъчни. Щом през известно време ме питат "както ще правим еди кога си защото има еди колко си почивни дни", определено са достатъчно и в доволно количество. :)
 
От: Почивни дни за 2012 година

Тия дето праят графика са педали. Как може на моя РД да се отработва .... Долна Сган!
 
От: Почивни дни за 2012 година

няма чужденец,който да не се учудва, колко много почивни дни имаме...

Робите и те искат да почиват, ама искат да вземат високи заплати нали.

За коледа искат премия, нищо че имат 5 - 6 дена почивни, хем да почиват, хем те гледат в ръцете колко ще им дадеш.

Ама те разходите си вървят,нищо че е празник, осигуровки, наеми, такси.

А май месец просто се насират с тия почивни дни, па ако се казва и Гошко някой работник...
 
От: Почивни дни за 2012 година

ми тези празници и почивни дни едва ли касаят internet предприемачите :D
 
От: Почивни дни за 2012 година

ми тези празници и почивни дни едва ли касаят internet предприемачите :D

Странно предположение направи,точно интернет предприемачите ги касае най-много...
 
От: Почивни дни за 2012 година

ми тези празници и почивни дни едва ли касаят internet предприемачите :D
Определено ги засяга , нали знаеш какво става с трафика при хубаво време и почивни дни ....
 
От: Почивни дни за 2012 година

ми тези празници и почивни дни едва ли касаят internet предприемачите :D

Със сигурност оказват влияние и то много голямо - трафика в почивните дни пада доста - отделно че ако става въпрос за онлайн магазини по празниците хората се охарчват и не пазаруват - единствено може би тези които продават подаръци да имат някакво повишение на оборотите.

Почивните дни убиват икономиката - помислете само че работните дни без съботи и недели са около 260 ако в годината се добавят допълнително 3 почивни произведеният БВП сигурно намалява поне с 1% ами ако почивните дни са десетина става въпрос за около 3% което е доста за умряла икономика като нашата.
 

Горе