Почина архимандрит Августин

nortrant

Well-Known Member
Много ме е яд, че се получи така. http://dveri.bg/99w3p
Не беше ли - "виновен до доказване на противното"? Медиите взеха ролята на божи съд.
ТВ7 (да, същата която използва 10-годишното дете за правене на рейтинг - има тема в оффтопик раздела и там писах, че отново манипулират по елементарен начин!)
та същата тази телевизия преди няколко дни правиха рейтинг на гърба на църквата

дори да е грешен този архимандрит Августин, не Карабовски е човека който ще го съди!

Дано го правят само за рейтинг, защото имам чувството, че им е платено да свалят доверието на хората в църквата (както във всичко друго). Също не ме интересува кой поп е бил агент от ДС.
Знам само, че благодарение на църквата сме се запазили като нация повече от 500 години! И заради няколко човека не бива да става така :(

Само преди две седмици архимандритът отново беше атакуван от журналисти и партийни активисти, "защитници на християнския морал", а записът беше пуснат в предаване с национален обхват. - това е ТВ7

От: Почина архимандрит Августин

Добра реклама правиш на телевизията, браво. Момчета, ако не знаете - така се прави скрита реклама!

Няма как по друг начин да покажа колко са долни, ако не дам пример...по-лош пример от ТВ7 няма..иначе бих дал.
Не ми излизай с номера - лоша реклама няма. Тук не става въпрос за реклама. Пък и като гледам доста от другата тема, доста хора не разбират, че по този начин си правят рейтинг..така, че все тая..реклама или не.
Друго е важно и нека коментираме него.

Айде бе, що не си направи един преглед за 5 минути при уролог и не показа документ, че му е девствен задника. Така никой нямаше да може да го бутне с пръст.

Не може да принуждаваш хората да се оправдават или да доказват каквото и да е било твое болно мнение.
Те вече са го бутнали, с документ или не - от ТВ7 са си свършили работата.

Да си представим за момент, че нищо от това не е вярно. К'во правим? оправдаваме се всеки път..да бе, как ли пък не

Дори и да е вярно, не трябваше по този долнопробен начин да раздухват историята. Обаче такова е нивото на масовия зрител - колкото по-големи извращения му показват или го карат да си мисли, че му показват, с толкова по-голяма наслада гледа и си мисли колко е по-по-най.

Не може да принуждаваш хората да се оправдават или да доказват каквото и да е било твое болно мнение.
Те вече са го бутнали, с документ или не - от ТВ7 са си свършили работата.

Да си представим за момент, че нищо от това не е вярно. К'во правим? оправдаваме се всеки път..да бе, как ли пък не

Да ти кажа, тоя педал без гащи пред скайпа беше доста убедителен. И го даваха по НОВА, не по ТВ7.

Ако някой ме обвини мен в такова нещо, нямам проблем да докажа с медицинско удостоверение, че не съм. Ти имаш ли?

Господари на ефира май пуснаха някакви записи които не съм гледал разбира се. Но ТВ7 подхванаха зрелището и го използваха много брутално (особено последната им "акция").

И разбира се, че имам против.
Ако го е извършил нещо подобно - то е неморално. Карабовски няма никакво МОРАЛНО право да изисква доказателство от архимандрита/

Аз пък мисля, че трябва да се разкарат всички "архи"-та, ходжи, равини, и шамани, които дебелеят за сметка паството си. Живеят охолно, благодарение на имотите придобити най-вече чрез заплахи за "отлъчване", на неуките и необразовани царе и управници.
Купуват ли скъпи коли, часовници и златни кръстачки и даже не плащат данъци.

Да направят всички свещеннически длъжности да са като нормално полагане на труд, и да се отнасят с тях като с останалите трудещи се.
И да спрат да им обръщат специално внимание, като за някакви "ВИП" персони.
Тогава ще са си най-обикновени педерасти и педофили, на никой няма да му пука дали е морално, а само дали е законно.

един доносник на държавна сигурност по-малко!

Знам само, че благодарение на църквата сме се запазили като нация повече от 500 години!

Сегашната църква не е като тази която е пазила българщината. Сега имаме мафиотско-търгашеско ООД, което разсипа и разпродаде всичко свято и събрано през вековете. Жалко че няма един нов Христос да изгони боклуците от храма. И после трябвало да има вероучение в училище и всичко щяло да се оправи! Гей-педофил свещеник при децата! Нямам нищо против някой да е с нестандартна ориентация, но в една Институция, каквато е Църквата, няма място за такива. Това е в разрез с канона и Библията. Как ще идеш да се поклониш в манастир, когато знаеш че игумена плющи послушничките и опипва вярващите? Или от 10 монаха 7 "мъжеложци"! Обречеш ли се на някоя идея или идеал, трябва да му служиш!

Сегашната църква не е като тази която е пазила българщината.

А българщината същата ли е? - НЕ!
Всичко се променя.

И аз мисля, че трябва да се направи някаква промяна в тази институция. Но не мислиш ли, че такива журналистически акции вредят повече отколкото помагат?
Все едно такъв проблем има само в България?
Няма да има файда от вероучението заради медиите които представят църквата по този начин.

В църквата като институция нямало място за такива, а в другите държавни институции има място за крадци?
Ако някой извърши престъпление за което наказателния кодекс предвижда наказание - ок, нека карбовски сезира нужните органи.

Мисля, че всичко това което става вреди повече отколкото помага.

A ако заровим глава в пясъка, дали ще решим проблема? Няма спасение за църквата и религиите. Не повече от 5% от служители са истински отдадени на Бог. Това е минало, отживелица.

Не казвам да заровим главата в пясъка, а да се показват и двете страни на монетата :) В случая се показва само едната..знам, че тя се продава по-добре заради таргета.
Аз това искам да коментираме. Защо таргета е такъв?

какъвто таргета (а то 95% е такъв), такава и държавата :)

А българщината същата ли е? - НЕ!
Всичко се променя.

И аз мисля, че трябва да се направи някаква промяна в тази институция. Но не мислиш ли, че такива журналистически акции вредят повече отколкото помагат?
Все едно такъв проблем има само в България?
Няма да има файда от вероучението заради медиите които представят църквата по този начин.

В църквата като институция нямало място за такива, а в другите държавни институции има място за крадци?
Ако някой извърши престъпление за което наказателния кодекс предвижда наказание - ок, нека карбовски сезира нужните органи.

Мисля, че всичко това което става вреди повече отколкото помага.
Българщината е същата, българите се промениха.

О'к! Дай и нещо положително което е направила църквата. Освен отец Иван.

С риска да ме намразиш:

[video=youtube;v75CtiyR5D4]https://www.youtube.com/watch?v=v75CtiyR5D4[/video]

:lol:

Българщината е същата, българите се промениха.

Имах предвид българщината на по-голямата част от българите (нали мнозинството).

О'к! Дай и нещо положително което е направила църквата. Освен отец Иван.

Със сигурност има много качествени хора. Аз откъде да знам за всички..трябва да тръгна да обикалям България и да ги търся. Това разбираш няма как да стане и медиите са за това.

С риска да ме намразиш:

Няма да те намразя.
Само ще кажа, че за промяна от глобално ниво, трябва да се включат всички (или поне голяма група). Със споделяне на подобни простотии не вървим към такава, а тъпчем на едно място или дълбаем в дъното.
Говоря като цяло. Иначе като отделен индивид може да преуспяваш..но тогава и дума не може да става за патриотизъм.

Виж, хомосексуалистите в църквата са голям проблем. Аз имам роднини свързани с тия среди и те с очите си са виждали разни свищнини. Наистина има гей мафия там и това не е случайно. После защо църквата била такава, ами тя е гнила отвътре. Няма как да съжалявам някой, който със сигурност е бил хомосексуалист, бъркал си е по дупките, а после е кръщавал малки дечица. Това ме отвращава и го намирам за адски скандално и противно.

И карбовски провежда реформа? Трябва да му благодаря ли?

Горе