Почти провален бизнес - съвети

rutera

Active Member
Здравейте,
да ви разкажа за един приятел който върви към провала и желае съвет.
Та от начало накратко, това с което предлага е "Бизнес профил" на фирми в неговия сайт, като цените са значително! по-ниски ценова граница 15-20лв. и много повече неща от конкурентните на пазара.Сайта е съвременен който е респонсив добре подреден всичко както си трябва.И тук идва другия момент фирмите се регистрират тоест добавят данни за да им се направи профил и са уведомени/информирани от текст който им казва че ще стува 15-20лв./годишно при което след добавянето на дадената фирма се пише мейл че е добавена, да заплати сумата 15-20лв. и ще получи пълен профил и разни там екстри.Да но плащане няма.Въпроса е защо.

Като се има предвид че услугата която предлага е добра тоест класира се фирмата по конкретни кл. думи/фрази добре изглеждащ профил, ясно изразена информация, добре подреден продукт.
Тези който са в същата нисша предлагат 2-3 неща само и взимат по 100+лв. за добавяне на фирма!И продават!
Други който залъгват фирмите че ще излезнат на първо място в гошо и винаги ще са там, използват лъжата за всичко и както им падне.

пс:Трябва ли да започне да залъгва/лъже хората за да има преуспяваш бизнес.Или казано на друг език "Да поднесем информацията както клиента желае да я чуе"

С какво е удачно да се захване човек онлайн.

От: Почти провален бизнес - съвети

Еми тук се иска да си добър търговец и да не оставиш клиента да се откаже от офертата, а не да чакаш сам да си даде парите. Щеше да е хубаво, но ... :)

И също така - евтиното не го приемат сериозно - нека вдигне на 60 лв. и вероятно ще има по-голям успех.
Другото - да сведе екстрите до минимум за безплатно присъствие. Важно е да видят някъде какво ще получат и как ще изглежда профила им ако си платят тези пари.
И третото - както си разбрал - доста се лъже в тоя бранш.

Мога да споделя, малко опит, как работят тези фирми, с нашата.
Общо взето - нахални са. Звънят, търсят управителя, лъжат мажат и за му се разкарат от главата прави един-два абонамента.
С email ли не става, директно се махат в края на деня. Телефон, лъгане мазане, колко е добре, друга конкурента фирма вече има профил, такива не до там чисти примиоми.
Разбира се не всички успяват, но някой успяват.

Съвета ми е да си намери друг бизнес , това е бизнес за нахалници и непукисти.
Една шматка от такава фирма ми звъня 5 пъти от различни телефони и ме увещава, че имам "голям проблем" със сайта ми и щяла да ме "класира" в Гугъл. Накрая като не и се вързах ме нарече "прост селянин" .

Това не е бизнеса за твоя човек . Да намери друга ниша

Или да предостави това, което шматките не предоставят - за всяка фирма да напише статия по основна ключова дума - нещо като блог на фирмата

пс:Трябва ли да започне да залъгва/лъже хората за да има преуспяваш бизнес.Или казано на друг език "Да поднесем информацията както клиента желае да я чуе"

Ами миля , че ДА.
Аз съм от другата страна и ми досаждат поне по няколко пъти месечно. Някои дават добри оферти но повечето искат брутално да те измамят. Последно една мома ми предлагаше да се регистрирам при тях за 130 лева на година щото излизали на 8-мо място по една от ключовите ми думи плюс локация , където аз не работя. Три пъти ми звъня и трите пъти и казвам че не работя в Плевен и не ми трябва . Ама не тя щяла да ми звънне пак след някой друг ден да си помисля. Отделно фразата за която се класират има 500 търсения месечно и 130 лева са прекалено много.
Та мисълта ми е , че трябва по нахално да се действа . ако искаш бързи резултати . Иначе за дългосрочно не мисля , че не е добра стратегия.

От бизнеса пари може да вземеш само с измама. Пример: "коректна фирма"

Много Благодаря за нещата който сте споделили.Май това и му трябваше в крайна сметка не може да лъже или не толкова бозочливо и нагло колкото го правят другите и ще се замисли за нещо много по-нормално.Ще се проучи пазара и ще се разбере къде все още има хляб.

Отново Ви Благодаря!

Пичове, пак бъркате морала с бизнеса. Всеки бизнес изтъква предимствата на своя продукт и неглижира недостатъците. Това си е фундаментално правило, друг вариант няма. Всеки собственик на бизнес се научава да отделя зърното от плявата с времето, като се набуташ 5-6 пъти с кофти услуги ще се научиш... Това че някой те е убедил да купиш нещо не го прави измамник, прави го добър продавач.

Добрия търговец продава пясък в пустинята и то на двойна цена, това не е измама, щом има пазар за това, трябва да се използва.

Нещата хем са доста сложни, хем са изключително прости.
Сложни са, защото трябва да се уговарят хората с фирмите, абе сложно е защото по самият пример в първото мнение е ясно че има проблем.
Обаче са и много прости, може да стане доста популярен сред фирмите, които искат и не само.
Необходимо е това, което предлага колегата да стане...модерно. Специално неговата фирма трябва да стане "модерна", не е никак лесно това, необходимо е някакси някой да ви вкара в кръга, в който общуват шефовете на фирми, с достатъчно дълбоки джобове.
Втората стъпка също е много важна, и това е цената. В България евтиното, все още е синоним на "скапано и не струва", за това цената трябва да се повиши до нивата минимум поне на цитираните в първото мнение конкуренти.
Така че търсете хора тарикати, които не чрез интернет някъде да пишат колко добра е вашата фирма, а да се каже на определени горепосочени хора за вас, и вие после да си направите срещата с "баровците" и да си оправите бизнеса.

Горе