Правилната оптимизация за нов сайт?

ReminD

Well-Known Member
Пускате нов сайт /Искате да пуснете сайт - какво правите? Говорим за сайт на английски, блог вид, гони няколко думи или гони keywords от Post-tittles > как процедирате? Социалките? Директории? Казвайте дали имате някаква специална схема или блъскате супер много линкове от каквото ви дойде, или пък цъкате социалки и related dirs и после спама, та въпроса можем да го извъртим на: да почнем ли със automated линкс или да блъскаме 1-2 месеца чисто бяло сео.

Не отговаряйте какво би трябвало да се прави, а как правите вие, ясно е, че спама трябва да се изсипе на по късно ниво.

пс: честита коледа с малко закъснение, и ако не разбирате нещо по темата> питайте утре, че съм се понапил доволно
.

весело изкарване на празниците и от мен :)

значи взимам най често стар домейн, поръчваме статии (уникалнлни по възможност с добра граматика) качват се няколко оставят се няколко за по късен период... следва..... социалки / (класикал дирс) или микс и се оставя да отлежава за известно време (не ги пресилваме стават по малко фалове) после още контент още малко линкове микс вързва към мрежа от подоби понови или по стари сайтове...

това за по лонг тейл сайт или сателитка....

ако се цели конкретен киурд... хващат се уебсматръските сайтове в нишата (тези който не са голям бранд) на всеки от топ 10 или топ 30 според сложноста и прави ривърс инджиниринг на линковете който мога да намеря, като се целя да си набавя същите или поне подобни...

От: Правилната оптимизация за нов сайт?

На всичките ми сайтове със слаба до горната граница на средна конкуренция постигам един и същ резултата с това, което правя. Пускам ги, още преди да са индексирани ги пускам в 7-800 плиг сайта и после греда. Гугъл ги класира между 5 и 8-мо място и всичко е дотам. После пускам нови, уникални статии, отново събмити, по артикъл дир, пр сайтове, букмарк, абе навсякъде, купувам стари домейни, сателити и т.н., но сайтовете си стоят там, където първоначално ги е сложил. Макса е 1-2 позиции +/- да мръднат.

Ако имате съвети, как да продължа да пълзя по стълбичката ще съм благодарен.

То хубаво съм пуснал тема, но даже не помня да съм я пускал :lol:

Аз вече пускам статии, и ги добавям само в туитър /дигг/делишъс/ и там другите 3-4 социални мрежи. Като мине 1 месец фийдвам всички постс в букмаркинг демона да субмитва всичко навсякъде.

То хубаво съм пуснал тема, но даже не помня да съм я пускал :lol:

Аз вече пускам статии, и ги добавям само в туитър /дигг/делишъс/ и там другите 3-4 социални мрежи. Като мине 1 месец фийдвам всички постс в букмаркинг демона да субмитва всичко навсякъде.

И резултата?

Да ще е интересно да споделиш какви са резултатите при добавяне само в големите социалки и след месец солидно 2nd tier към тях ?

никакъв 2tier, просто почваш с линковете след 1 месец, работи, резултатите са добри, но това е добре за блог с много статии, които ще се пускат, за някакъв мини сайт с 10 keywords може би няма да е добре, въпреки че, едва ли може да се каже дали може да е добре, въпроса е дали може и по-добре с повече линкове по-рано.

Ще ползвам тази тема за да не отварям нова.Намислил съм да пускам сайт на английски и имам няколко въпроса за които бих искал да се консултирам с вас.
Имам стар домейн .org който ще използвам за проекта, домейна е съобразен с фразата за която ще оптимизирам,но не знам какъв хостинг да избера.
Искам сайта да е насочен към потребители от Европа, кажете има ли значение какъв ще е хостинга за подобен сайт? Ще има ли проблем от гледна тока на CEO ако е български хостинг? Какъв хостинг ползвате вие за подобни сайтове? Трябва ли да правя някаква допълнителна настройка относно насочеността на сайта,искам да се вижда основно от европейски потребители ?

Български хостинг може да е бавен към чужбина това е недостъка.... иначе може да ползваш българска компания с чужди сървъри ако предлагат такива...

типичен пример за такава издънка един чужбина търсеха евтини добавки за гориво препоръчах им хелиос.бг на български производител и ми се обадиха да ми кажат че не се отварял а сайта си има и анлииска версия ... незнаят как сами се цакат...

На мене техниката на Fozzy ми се вижда интересна, имам един домейн дето смятах да го подарявам но ще го "жертвам" за експеримента да видя дали ще има резултат.

Горе