entrepreneur7
Active Member
Здравейте, от скоро се итересувам от покупката на домейни с цел продажба. Обаче колкото повече чета толкова повече въпроси възникват. Прочетох доста от темите тук и видях, че и други хора се интересуват, затова реших да събера някой от въпросите да създам тази тема и да можем всички да си помогнем и избегнем всякакви правни проблеми или заплахи. Тъй като понякога нарочно ви пишат адвокати, че нарушавате търговска марка само и само да свалите цената или да им го подарите.
Ще започна с няколко въпроса и нека някой от по-опитните домейнъри да помага.
1. Преди да регитрирате домейн проверявате ли дали има такака регистрирана търговска марка ?
2. Аз до колкото проверявах за търговските марки каквото и да напиша винаги излиза, че има такава търговска марка - например пиша dog, shop, stop и тнт и каквото и да напиша винаги излиза нещо. По тази логика аз няма какъв домейн да регистрирам.
3. Изпращали ли са ви съобщения разни адвокати със заплахи. Как им отговорихте, какво наприхте и какво се случи след това ?
4. Някой имал ли е проблеми с wipo/udpr ? Кой спечели ? А до съд да се е стигало ?
Много хора ще си кажат, че има толкова много "домейнъри", които регистрират, но на никой не му правят проблем. Аз обаче намерих много много домейнъри на който са им правили проблеми.
Във почти всеки чуждестранен форум за домейнинг има такава тема legal discussion/trademark infringement, затова реших и аз да отворя тук, за да сме полезни един на друг.
Ето няколко обвинения и как са завършили. Първото е чрез съд, вторите чрез wipo
Ще започна с няколко въпроса и нека някой от по-опитните домейнъри да помага.
1. Преди да регитрирате домейн проверявате ли дали има такака регистрирана търговска марка ?
2. Аз до колкото проверявах за търговските марки каквото и да напиша винаги излиза, че има такава търговска марка - например пиша dog, shop, stop и тнт и каквото и да напиша винаги излиза нещо. По тази логика аз няма какъв домейн да регистрирам.
3. Изпращали ли са ви съобщения разни адвокати със заплахи. Как им отговорихте, какво наприхте и какво се случи след това ?
4. Някой имал ли е проблеми с wipo/udpr ? Кой спечели ? А до съд да се е стигало ?
Много хора ще си кажат, че има толкова много "домейнъри", които регистрират, но на никой не му правят проблем. Аз обаче намерих много много домейнъри на който са им правили проблеми.
Във почти всеки чуждестранен форум за домейнинг има такава тема legal discussion/trademark infringement, затова реших и аз да отворя тук, за да сме полезни един на друг.
Ето няколко обвинения и как са завършили. Първото е чрез съд, вторите чрез wipo

TwoPlusTwo Cybersquatting Judgment Against Dutch Boyd Affirmed by Appellate Court | Flushdraw.net
Dutch Boyd has a civil judgment for more than $58,000 affirmed by an appellate court, in a case brought in 2009 by Two Plus Two Publishing.
www.flushdraw.net
WIPO Domain Name Decision: D2019-1416
www.wipo.int
WIPO Domain Name Decision: D2018-0892
www.wipo.int
Последно редактирано: