Предлагам взаимна размяна на банери от основните формати (468x60, 300x250, 728x90)

strana

Well-Known Member
Рейтинг - 97.7%
43   1   0
Предлагам взаимна размяна на банери от основните формати (468x60, 300x250, 728x90).

Не ме интересуват равностойни импресии на ден, PR и тем подобни критерии, важна ми е сходната тематика. Тематиката се определя на база сходни и общоприети разбирания, т.е. банер, рекламиращ дописка за новоимплантирания бюст на фолкпевица, не би трябвало да се показва на предизборен политически сайт, независимо от това, че и в двата случая личният ми критерий сочи, че става въпрос за порнография.

Обменя се равностоен брой импресии, но не на срок. Примерно, при договорка за взаимно показване на банер (да кажем за 1000 импресии) няма значение, че единият сайт ще извърти тези импресии за един ден, а другият за един месец. Когато - тогава, важното е, че е поел ангажимент да изпълни броя импресии и ще го изпълни. Идеята е на банерния пазар да навлязат по-непопулярни сайтове, които биха били по-интересни за посетителите поради тяхната неизвестност и съответно биха качили CTR.

Предлагам банерите да се обменят чрез някоя от по-разпространените банероротационни системи. Лично аз предпочитам OpenX. Хубавото е, че ако някой няма възможност да ползва собствена рекламна система на сайта си, то може да ползва обективната статистика на чужда такава.

Групите сайтове по теми, по които търся банерообмен, са:
1. Новинарски
2. Клюкарски
3. Политически
4. Строителство, имоти
5. Здраве, медицина
6. Туризъм, почивки
7. Обяви
8. Финансови
 

Горе