Предлагам нов раздел - Webmaster Health

Green Bars

Well-Known Member
Не става въпрос да си пробутваме хелт афф линкове и програми.

Иска ми се да има раздел във форума посветен на здравето на уебмастърите и интернет предприемачите.
Както се досещате ние целодневно седим на едно място и зяпаме монитора. Това води до обездвижване, проблеми с очите, проблеми със задните части и т.н и т.н

Та в този раздел да се прехвърлят темите и да се създават нови относно опазването и подобряването на здравословното ни състояние.
Разни съвети, идеи , препоръки, упражнения, дори лекарства или народни илачи ако е необходимо да се препоръчват.

От: Предлагам нов раздел - Webmaster Health

на мен идеята ми допада

И задължително трябва да има подраздели: клиники, диспансери, санаториуми и тн :D :p

• Like
Реакции: Sky

хубаво е че го обръщате на майтап, но темата не е толкова за шега, макар че смеха помага много :)

но наистина , мисля че е нужен такъв раздел

Аз съм за :) Даже помня че имах бях създал тема "как да си предпазим очите".
Защо не направиш една анкета, въпреки че не мисля че ще има хора които са против.

Аз съм за :) Даже помня че имах бях създал тема "как да си предпазим очите".
Защо не направиш една анкета, въпреки че не мисля че ще има хора които са против.

Ако се направи такъв раздел, искам и темата на dalasweb "как да се справим с хемороидите" да бъде преместена...защото в момента е в "За Форума - Webmaster Community" :D

И за психичното здраве на уебмастърите трябва да се помисли :).
От време на време се появяват странни изблици на откровение.

Скоро си търсих подходящ стол, че започнах да имам проблеми с врата, макар и да не стоя по цял ден на компа... И сериозно се замислям за опцията, за работа на компютър изправен - мисля, че го имаше в една тема. Някой пробвал ли е?

Добра идея е да се наблегне по някакъв начин на здравето на седящите като нас. Обездвижването е най-лошото нещо, което човек може да причини сам на себе си.

В Япония например е стандарт. На компютър се работи само в изправено положение, ако това ти е работа за по цял ден. И това е от преди повече от 25 години.
Седнал - хемороиди, изправен - разширени вени. Няма пълно щастие.

Изходът е един - здравословна храна, редовен секс и спорт поне 2 пъти в седмицата по 2 ч. - това ми е режима. Тази седмица дори тренирах повечко, като тук не включвам раздвижванията у дома, ако не ме домързи :)

Иначе би било добре да има такъв раздел :)

Тази седмица дори тренирах повечко, като тук не включвам раздвижванията у дома, ако не ме домързи :)

Те това никога не е в повече, така де краката са с нас всеки ден.

И така още нещо да допълня. Само ако човек се възползваше максимално от своите предимства нямаше да има нужда да дискутираме тема като тази. Наааайййй-важно е движението всеки ден, и хайде без тъпи извинения за липса на време и дрън-дрън, затова са ни дадени краката, за да ги използваме. Питайте някой с по-малко късмет в инвалидна количка, питайте какво е да мечтаеш за 10 минутна разходка. Направо е жалко как хората сами си бият дузпата :twisted:.

Прав си, никога не оценяваме нещо което имаме, оценяваме го когато го загубим.
Аз лично лятото нямах проблем, всеки ден по 2-3 часа бях на колелото.
Но сега .. не че не става, но се губи удоволствието а и риска от травми значително се повишава с тия поледици.
За седенето и стоенето прав, там трябва да е балансирано, стоял съм прав по 8 часа, сега седя по повече и ви казвам че не е вариант нито едното от двете.
то най добре е да станеш примерно в 8, следват 30 мин раздвижване, после 4 часа работа, разходка, 4 часа работа и вечерта релакс на вън някъде, според мен това е оптималното

Горе