Предложение за пазара: промяна в черния списък на потребителите

Съгласни ли сте да се направят въпросните промени?

  • Не мисля, че има смисъл

    Votes: 0 0.0%
  • Не знам/Не се интересувам

    Votes: 0 0.0%
  • Да, но по друг начин

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    1
  • Poll closed .

cross

Well-Known Member
Здравейте,

Честно казано не мисля, че точно аз трябва да правя това като предложение, но определено не съм съгласен да се излива по този начин помия по хора без доказателства, списък от няколко души в 80 страници + безсмислен, но провокиран спам. Ясно е, че в тази тема дори да се чисти всеки ден ще има коментари докато няма ясни правила и каквото и да се заблуждаваме - топлата вода отдавна е открита.

Та..това, което предлагам е подобно на направеното в BHW...

1. Създаване на раздел, който е специален за репортване на такива хора
2. Всеки потребител с тема. Изчаква се определено време да отговори, например 72 часа, а след което се раздават мухлясалите банани
3. Задължително е да се предоставят доказателства като кореспонденция/плащания или нещо друго, което оличава потребителя в измама
4. Следва перманентен бан за доказана измама, независимо дали е за 5,10,15,1,000,000лв
5. Специално правило "Ако не сте пряко свързани със ситуацията или не можете да предоставите допълнителна информация по случая - не пишете в темата".

По този начин всеки ще може да направи проверка за 10 секунди чрез търсачката на раздела преди да започне да работи с колега от тук и няма да има серия от измамени (каквито серии наблюдавахме с туристи и подобни).

Предимствата според мен:
-Бърза проверка
-Доказан репорт без черен пиар по адрес на конкуренти/продавачи, опълчили се на нагли клиенти
-Превенция от по-нататъшни измами като бан/ако "прегрешението" не се наказва с бан според правилата тук купувачите/продавачите да си имат едно на ум при сделка.


@Blinky @coolice


ПП: Моля ви да дискутираме темата без излишните нападки . Знам, че не съм харесван, наясно съм, че съм лаладжия и пишман бизнесмен, но е за доброто на форума.

ПП2: Конкретният повод да пусна тази тема е още един хубостник, на който не му е за първи път, както се видя след обстойна проверка от моя страна след изчакване на плащане от година.
 
Това е социален френдли форум.
Тук няма лоши хора. Всички са идеални и пред канонизиране. :p
 
Моето предложение е, черният списък да се промен на червен.
 
Здравейте.

В момента единствения минус, ако мога да го нарека така е, че черния списък не е подреден в табличен вид в първия пост. Според мен това ще е най-доброто. Ето и по точките, които си описал:

1. Отделна секция не знам дали е нужна, защото темата е ВАЖНА в дискусионния форум на Пазар-а. Каквото и да се прави, редно е да се изчете, включително и правилата. Не може да има специална секция, за това. Защото една секция е акцент и като влезе нов потребител да гледа позорния лист, изведен на важно място. Прави първоначално впечатление, че тук преди всичко влизат измамници. Не е добра идея. Просто това е нужно, но акцентирането на него ще доведе до лоши имиджови последствия за самия форум, и най-вече за секцията Пазар.

2. Банна, не е решение. Защо? Защото често се случва човека да се регистрира на ново и да пробва да измами пак. Като седи в листа, първо ще може да се прави справка за него, второ - може да се следи с този ник какви ги върши. Иначе губим дирята му, както се вика. А колкото до времето на отговор, това е малко относително. Представи си, че човека е в болница и няма физическа възможност да влезе и да отговори, камоли да нареди пари от клон на банка. За това трябва да се даде аванс от последния път на логване, ако то е след т.нар. издънка.

3. Тук няма спор. Ако ще се очерня някой, то преди това потърпевшия е нужно да е подготвил доста добре подбрано доказателство - скриншоти, кореспонденция, и всичко необходимо, за да се направи добра обосновка.

4. Тук съм дала за банна защо не е добра алтернатива.

5. Тук всеки пострадал може да се включи. Според мен един случай може от съвсем частен да е доста по масов. Да речем измамника е решил да събере парите на 5ма души за статии и да се е чупил. Все пак, ако ще правиш удар за дребни пари за единично свършена услуга или продаден продукт, ще гледаш да компенсираш с бройка. Но всеки, който е дошъл да си чеши езика, не мисля, че има право да се включва. Възможни са разбира се и постове, защитаващи потребителя. От рода на "Аз работя с него и не съм имал такива проблеми. Ще му пиша да видя какво става..." Като цяло може да са в помощ в някои случаи. Но определено коментари от - "Да го ... у тъпака, ...." без дори да се има идея за какво става дума, не е ОК, и естествено с репорти и дори и без, ще се трият. ;)

Моето предложение е да се внимава предварително и да се взимат съответните превантивни мерки. Писал съм го многократно и пак го пиша. Не съм отказал и коментар за някой, по мои лични наблюдения, като разбира се, изхождам от това как се е подвизавал тук или ако го познавам лично, също. И ако става дума за много пари - определено подписвайте нещо, виждайте се на среща или направете детайлен ресърч. Да, някой ще си каже, да ама това са 10 лева, да ама днес теб, утре мен и така....и после се разбира чак след като е ударил някой с примерно три цифрено число....
 

Горе