Предстояща предприемаческа конференция в ЮАР

rrachkov

New Member
Пиша Ви по повод една конференция, на която участвах миналата година и която ще се проведе и тази година. Миналата година успяха да намерят по-сериозно финансиране от ЕС и бяха поети доста неща може и тази да успеят, така че се регистрирайте най-добре - нищо не губите. Най-много едно допълнително популяризиране на бизнеса Ви. Конференцията се казва Power Of Youth и за пръв път се проведе миналия октомври в Пекин. Аз и още двама българи тогава кандидатствахме и бяхме избрани да участваме. Беше много полезно, защото имаше още 25 предприемача от Европа и Китай и се завъдиха много добри контакти. С някои от тях вече се прави бизнес. По-важното беше, че беше доста забавно. 5 дена заедно цялата група и освен това доста ползотворно.

Тъй като се организира следващата такава конференция, а ние тримата решихме да я популяризираме, в момента искаме да намерим най-подходящите кандидати, за да могат да се запишат и някои от тях да бъдат избрани. Конференцията ще е близо до Кейп Таун този път и ще са 30 предприемачи до 35 години от цял свят. На сайта www power-of-youth org има профилите на някои от кандидатите за там и си струва да се погледнат.

Кандидатстването за България се прави през локалния сайт, който направихме само за целта - power-of-youth bg (съжалявам, че са такива линковете, но съм много нов и не мога да поствам линкове, модераторите може да ги оправят) и е много бързо и лесно. Само един rocket pitch от 100 думи се иска реално. Ние тук не правим избор, всички кандидати пращаме в Шотландия на POY и там ще избират.

Свързвам се с вас, защото отговаряте на критериите, които са поставили - предприемач до 35 години с успешен модерен бизнес, който може да се развие международно с помощта точно на контакти от такива конференции.

От опит мога да кажа, че определено си струва да се кандидатства заради опита, контактите и цялостния experience в тази 1 седмица.

Има още доста информация на сайта, така че Ви каня да го разгледате и да кандидатствате - ще Ви отнеме не повече от 5-10 минути, а крайният срок е 30 април. Струва си наистина и няма какво да загубите.

Нищо не печелим ние, всичко се организира от Шотландия, просто сме съпричастни и вярваме в идеята, целите и ценностите на Power of Youth, защото видяхме, че има полза, както от гледна точка контакти, така и преживяване и научаване на нови неща.

От: Предстояща предприемаческа конференция в ЮАР

Рачков, дай да го видим този three player chess, че ме заинтригува:)

Реп за хубавата тема. Успех:)

В ЮАР отивам само като ме подгонят ушевите, защото нямаме споразумение за репатриране

...... иначе развивам много модерен бизнес

Ми шаха за трима е ясен. Нужен ни е само стабилен маркетинг... Вече имаме и първите ни преки конкуренти, които ни копират и доразвиват уж идеята. Жалко, че не мога да пускам линкове да ви покажа :), но общо взето шаха за трима е достъпен на threechess . com, скоро мислим да пуснем и дървени луксозни дъски. Интересна е играта и по-важното е, че е увлекателна. Иначе ако искате в момента от състезанието 3Challenge са ни пуснали и възможност да бъдем подкрепени и финансово, чрез Start Zadrujno bg. Скоро ще пусна тук една тема да видим доколко онлайн предприемачите в България са отворени да подкрепят други онлайн проекти по този начин, че съм малко скептичен, но ми е много интересно.

Ми шаха за трима е ясен. Нужен ни е само стабилен маркетинг... Вече имаме и първите ни преки конкуренти, които ни копират и доразвиват уж идеята. Жалко, че не мога да пускам линкове да ви покажа :), но общо взето шаха за трима е достъпен на threechess . com, скоро мислим да пуснем и дървени луксозни дъски. Интересна е играта и по-важното е, че е увлекателна. Иначе ако искате в момента от състезанието 3Challenge са ни пуснали и възможност да бъдем подкрепени и финансово, чрез Start Zadrujno bg. Скоро ще пусна тук една тема да видим доколко онлайн предприемачите в България са отворени да подкрепят други онлайн проекти по този начин, че съм малко скептичен, но ми е много интересно.
Щом идеята е ваша, патентована ли е? Гледам, че този шах е от 2010 година, а аз примерно въобще не съм и чувал за него. Това не говори добре за маркетинга. То ясно, че всичко си иска стабилен маркетинг, както ти спомена($), но безплатните ресурси въобще не са за пренебрегване, а и PPC трафика никак не е скъп. Друг е въпроса, че трябва да има нещо , което да се рекламира, в случая споменатите дървени дъски, които предполагам са още на чертожната дъска:).

Щом идеята е ваша, патентована ли е? Гледам, че този шах е от 2010 година, а аз примерно въобще не съм и чувал за него. Това не говори добре за маркетинга. То ясно, че всичко си иска стабилен маркетинг, както ти спомена($), но безплатните ресурси въобще не са за пренебрегване, а и PPC трафика никак не е скъп. Друг е въпроса, че трябва да има нещо , което да се рекламира, в случая споменатите дървени дъски, които предполагам са още на чертожната дъска:).

Ние създадохме онлайн варианта, няма как да го патентоваме самата дъска и идеята за шах за трима, съществува още от преди 1800 година (отново при китайците). Много е сложно с патентоването на подобни игри, а и нямаме възможност за подобни неща. Маркетинга Zero-cost сме го мъчили много, но на този пазар е много трудно да се пробие без бюджет. Пробвали сме и с малки суми PPC, но нямаме възможност за стабилен маркетинг за момента.

От: От: Предстояща предприемаческа конференция в ЮАР

Ние създадохме онлайн варианта, няма как да го патентоваме самата дъска и идеята за шах за трима, съществува още от преди 1800 година (отново при китайците). Много е сложно с патентоването на подобни игри, а и нямаме възможност за подобни неща. Маркетинга Zero-cost сме го мъчили много, но на този пазар е много трудно да се пробие без бюджет. Пробвали сме и с малки суми PPC, но нямаме възможност за стабилен маркетинг за момента.

Може би не е лошо да се пробва с фб приложения/игри, които евентуално да станат платени, след зарибяването, но сега като се замисля, шахът определено не е играта на средностатистическия фб безделник:)

От: От: Предстояща предприемаческа конференция в ЮАР

Има и Facebook приложение сме пуснали, 1300 човека са го ползвали, но определено не е игра за "средностатистическия фб безделни" :) и не се котира много добре.

Горе