Премахване на собственост от Гугъл Аналитикс

traiki

Well-Known Member
Искам да премахна собствеността от един сайт, но трябва да изтрия даден ред в определен файл, който не знам кой е. Става дума за следния код - "<meta name="google-site-verification" content="..." />," - гледах в индекса, футъра, хедъра... но не е там

От: Премахване на собственост от Гугъл Аналитикс

Мета тага е винаги в хедъра, но може и да няма такъв.
Собствеността се доказва по различни начини. Може да има допълнителен файл в корена на сайта.
Може собствеността да е потвърдена с Гугъл акаунт.

А как се премахва собствеността, потвърдена с Гугъл акаунт от WebmasterTool-а?
Потвърден е по един от изброените начини преди време и въпросният файл или ред е премахнат. Сайтът е изтрит от списъка с мои сайтове и не е измежду тях.
Но по някое време решава, че трябва да ми прати съобщение, че тоя същия сайт, който вече реално не е мой, тъй като е продаден да речем и съм го изтрил от GWT, ме уведомява за проблеми, свързани с него, т.е. продължава да ми праща на мен съобщения за грешки, свързани с него - само понякога, когато наистина има такива и е паднал или има проблем с DNS записите примерно.

Щом е изтрит от тула не би трябвало да получаваш съобщения.
Или е бъг и някъде не си изтрит, или новия собственик не те е изтрил от аналитикса.
Ти виждаш ли го в твоя акаунт в аналитикс?
Можеш да им пишеш и да ги питаш.

Намесих се в чужда тема, но питането ми е сходно с това на @traiki.
В моя случай аз сайтът никога не съм го добавял в аналитикса, затова и не го виждам там. Добавих го преди само в уебмастър-туул-а и след като го продадох, го изтрих от него, но продължавам да получавам емейли, свързани с него, без да е наличен в списъка със собствени сайтове, което ми изглежда странно и подобно на проблема с аналитикса, може да има някакво сходство.
Така, че ако съберем сходни проблеми на подобни инструменти, може да открием общо решение или да открием реален бъг, който да репорнем, за да го оправят.

Горе