Пренасочване от липсващи страници

mantaman

Well-Known Member
На един сайт му смених съдържанието и сега имам много грешки че Г не намира тези страници и губя от силата на линковете които е имало към тези страници

Какво пренасочване мога да направя евентуално през хтаксес-а всички страници които липсват да водят към индекса и линковете които са били хванали тези страници да се насочат към индекса

Става въпрос за някакво универсално решение а не да търся една по една липсващите страници да ги описвам на къде да водят

От: Пренасочване от липсващи страници

На един сайт му смених съдържанието и сега имам много грешки че Г не намира тези страници и губя от силата на линковете които е имало към тези страници

Какво пренасочване мога да направя евентуално през хтаксес-а всички страници които липсват да водят към индекса и линковете които са били хванали тези страници да се насочат към индекса

Става въпрос за някакво универсално решение а не да търся една по една липсващите страници да ги описвам на къде да водят

Мисля, че следният код би ти свършил работа:

RewriteRule ^(.*)$ http://adres-na-saita.com/ [R=301,L]

Да за такива страници е най-добре 404, други пренасочвания ще се разглеждат блек, според мен. И задължително тая 404 трябва да си я направиш къстъм, а не просто по дефаут - нот фаунд

Според мен най-добре е с редирекст 301 за да си запазиш силата на страниците, но трябва да ги пренасочваш към новите адреси, а не към индекса. Ако си решил да си запазваш силата на стравниците ще трябва да се помъчиш ръчно, няма как :) Ако имаш страници, които няма на къде да ги пренасочиш вече ползвай 404. Къстъм решение може да направиш и с PHP и разни проверки и пак с редирект.

Горе