Препоръка за консултантска услуга за Европейски програми

yotpo.official

New Member
Здравейте,

Мои приятели и аз имаме няколко проекта, свързани с изкуство, които искаме да реализираме, но нямаме необходимите средства. Ще се ориентираме към НФК и НФЦ със сигурност, но колега ми препоръча да разгледам в интернет фирми, които предлагат консултантски услуги във връзка с това да ни помогнат да подготвим необходими документи и прочие, за да кандидатстваме по Европейски програми.

Бихте ли препоръчали подобни фирми, моля?

Желая прекрасна година на всички!

Горещо ти препоръчвам да не се занимаваш с никакви европейски средства освен ако нямаш свои хора на добри позиции :)
На консултанта винаги ще платиш немалка сума, а вероятността да спечелиш нещо без да си платиш под масата е все едно да пускаш лотария с цел шестица. Така че плащането от теб е гарантирано, а плащането ЗА теб е с мн малък шанс.

Горещо ти препоръчвам да не се занимаваш с никакви европейски средства освен ако нямаш свои хора на добри позиции :)
На консултанта винаги ще платиш немалка сума, а вероятността да спечелиш нещо без да си платиш под масата е все едно да пускаш лотария с цел шестица. Така че плащането от теб е гарантирано, а плащането ЗА теб е с мн малък шанс.

Не е точно така. Има много програми, не е като преди 10 години.

• Like
Реакции: Sky
Здравейте,

Мои приятели и аз имаме няколко проекта, свързани с изкуство, които искаме да реализираме, но нямаме необходимите средства. Ще се ориентираме към НФК и НФЦ със сигурност, но колега ми препоръча да разгледам в интернет фирми, които предлагат консултантски услуги във връзка с това да ни помогнат да подготвим необходими документи и прочие, за да кандидатстваме по Европейски програми.

Бихте ли препоръчали подобни фирми, моля?

Желая прекрасна година на всички!
Внимавайте много при избор на фирма или частен консултант. Има такива с голяма успеваемост, но те са точно с хора на съответни позции. Познати имена са в комисиите и техни проекти почти винаги влизат.

За съжаление в 99% от случайте ще трябва да заплатите не малка сума за подготовката на документите и "консултантската" услуга, но това не ви гарантира одобрение на проекта. Рядко може да намерите и такива при които ще заплатите само необходимите такси за подготовка на документите а самата консултанстка услуга след одобрение на проекта.

В общи линии както е казал колегата 123456aaa не се занимавайте. Или ако имате някакви земи кандидаствайте по земеделски програми те са основните проекти в България от които се правят пари. После ще си финансирате хобито.

Горе