LuboUzunov
Member
Колеги, препоръчайте ми някакъв читав лазерен принтер 3в1. Сравнително евтин (+-250 кинта) и с по-достъпни консумативи, защото грам не им разбирам на лазерните, а моя ветеран от войната току-що се прецака
Я ме просветли за въпросните чипове. Каква работа вършат и всички принтери ли ги имат?Във вкъщи съм със Самсунг scx-3405 от около 5 години вече, беше 99 паунда. Разкодирането и махане на чипа ми костваше около 6-7 паунда и си пълнех касетата сам в продължение на около 3 години, като си бях купил 1 кило тонер и малка фуниика за пълнене, но може да си навиваш лист хартия за фуния също. Но вече си зимам китайски касети за по 3-4 паунда парчето.
За офиса наскоро взехме Brother, не съм сигурен за модела, мисля че е MFC L2700DW и той е около 100-тина паунда в момента. Консумативи още не съм сменял, но най-вероятно ще търся китайски касети.
Ето това мисля е чудесен принтер за тези пари.
HP CZ172A LaserJet Pro MFP M125a - приблизителна цена около 250 лв.
Не се налага никакво флашване на дъната, нито пък чипиране на касетите. Директно се пълнят.
Тонера е HP 83A Black LaserJet Toner Cartridge (CF283A) - 1500 страници - приблизителна цена на пълнене около - 21 - 22 лева.
Същия серия на HP предлагат модели с ADF и network.
HP ZC181ALaserJet Pro MFP M127fn - приблизителна цена 350 лева.
Има го и с безжична връзка + ADF- а - около 450 лв.
Тонера е същия.
Сигурен на 100 %. Цената за пълнене е валидна за Варна, но предполагам е сходна навсякъде.
brother няма касети, има тонер(контейнер, бутилка), които са евтини, и drum unit(барабанна касета) който нов струва 70-80% от нов принтер. ако надереш барабана = нов принтер, ако на HP надереш барабана = сменяш касета
Не е прав за Брадъра, барабана се смена без проблем, без да трябва нов drum-unit.За Brother си прав, но за HP ако се надере барабана не е необходимо смяна на касетата, а само на барабана. В случая смяна на барабана на касета HP 83A (CF283A) струва около 12-15 лева с ДДС-то.