Не е нито смешно, нито хубаво.
От тези 117 последни задържани пратки според вас колко от клиентите са си правели илюзия, че купуват Адидас и Рейбан за 20лв.? По-малко от 10% според мен.
Бизнеса на две фирми е закрит заради глупости, а в същото време заводите в България бъкат реплики и оригинали с подозрително качество за съответните марки и работниците им получават мизерни пари за труда си.
И аз съм си купувал Адидас-ки и Найкове по 20лв. бройката по 5-6 броя наведнъж. Не защото си мисля, че са оригинални или супер качествени, а защото обувките, които са ми удобни за носене и стават за пред хора са по 120лв. и бих предпочел да има какво да нося, когато ходя на с кал, по време на дъжд, етц. и не бих имал нищо против да пише Адидас на обувките за такива мръсни задачи. Освен това е хубаво да имаш 2-3 нови чифта обувки в гардероба и на някой роднина/приятел като му потрябват обувки да изкара месеца докато си вземе заплатата, защото неговите са се скъсали, да му подариш един чифт нови Адидаски, с които да не се срами пред хората.
Защо все негативната страна се търси не знам.
А и в 80% от Адидас/Найк магазините в които съм влизал е пълно с ментета, нищо че отпред са си набутали логото. А алкохола е същото - купуваш един и същи бутилиран боклук с различен етикет. Имах магазин за алкохол по едно време и мога да ви кажа, че 70-80% от складовете живеят от продажба на спирт дегизиран като уиски. Но никой не е спрял Джони Уокър от продажба все още. Факта е, че ако искаш качествена стока трябва да пазаруваш от точно определени места, от точно определени хора и точно определени марки, които не се купуват масово и съответно репликаторите нямат изгода да се занимават с тях. Bushmills + Converse ftw!
България - аутсорс центъра на Европа, който не може да се възползва от това, че произвежда боклуците на богатите...