Пречи ли допълнителния трафик на позициите в търсачките

stuklen

Well-Known Member
Така много не разбирам от SEO. Та ме оспамиха от някаква фирма, която предлага няколко безплатни услуги. Може и тук да четът/пишат. Та викам: те са ме спамнали, ще се възползвам от тях.
И бях избрал трафик към сайта. Но ми казаха, че за по-стари сайтове в случая 1 година +, това само щяло да го забие надолу. Само новите сайтове се били възползвали от този вид трафик. Та въпроса ми е това така ли е?
До колкото знам трафика е доста важен за пред търсачките да си личи, че е желан от потребителите.

Много зависи от това откъде идва траифкът. Какво точно са ти предложили?

От: Пречи ли допълнителния трафик на позициите в търсачките

Ами пишеше в офертата за трафик, който ще ми изведе сайта нагоре в търсачките. Предположих, че това има значение от къде е трафика, но все пак нали целта им е да си направят добра реклама и прецених, че си знаят работата Т.е. най-правилния трафик ще докарат.
Само ми казах, че бил стар сайта, а това само ще повлияе зле на позициите му.

Не се заблуждавай. Дори трафика да идва от на Обама компютъра пак няма да те изведе нагоре в класирането. Трафикът към сайтът ти може би има някакво значение за класирането, но това се определя от стотици други по-важни фактори.

Такъв нетаргетиран и скапан трафик си заслужава да се поръчва за сайтове, ползващи AdSense, на които им е прекалено висок ctr-a и искат да го снижат. И пак има някои видове трафик, които могат да направят точно обратното - да накарат Гугъл да банне сайтът ти.

Тия най вероятно ще те прецакат, като ти набутат кофти трафик.
И да трафика има значение, особено след новите промени. Ако хората, които ще те посетят седят много малко време в сайта ти, това ще ти се отрази зле като цяло.

stuklen => кой е тоя сайт, как се казва?

Повърхностно имам познания по тази тема. До колкото съм разбрал и моето мнение съвпада с написаното по-горе, но странното беше в случая (поне за мен), че имало значение от кога е онлайн сайта. И теоремата: за нов сайт трафика е +, за стар - .
В подписа ми е сайта. Един градски портал ..

Аз съм забелязал,че пусна ли здраво реклами и трафик от по-силен сайт към по слаб, и посещенията от търсачки към по слабия намалят драстично.
Може ида не е вярно но ми се случи няколко пъти преди известно време и оттогава съм се отказал да правя масирано наливане.

Единственото нещо, което ми идва в главата сега е да ти се подобри баунс рейта и от там позицията.

Напротив, като му вкарат кофти трафик, само ще му нарасне баунс рейта. То посетителя като преседи 15 сек на страницата и като я напусне, каква ти е файдата. Само ти прецаква показателите и от там класирането.

Напротив, като му вкарат кофти трафик, само ще му нарасне баунс рейта. То посетителя като преседи 15 сек на страницата и като я напусне, каква ти е файдата. Само ти прецаква показателите и от там класирането.

Как разбира гогле колко време е стоял посетителя?
Не може ли да се заслепи да не вижда или да се направи така че да се излъже, вместо 15 сек,1 час да си мисли :)

Налу уж ще му помагат, защо да не му докарват читав трафик. Иначе съм съгласен относно трафика от бъксове и подобни, че развалят положението.

Не може ли да се заслепи да не вижда или да се направи така че да се излъже, вместо 15 сек,1 час да си мисли :)

Гоогле аналиткса го отчита :)

То в скоро време Г. ще знае дали посетителя гледа в монитора или си е затворил очите баси. :)
А и виж... щом аналитикса и другите броячи знаят...

Re: От: Пречи ли допълнителния трафик на позициите в търсачките

Аналитикса ти го отчита. Има още нещо, което спада към градските легенди, но има логика в него. Малко потребители отварят нов прозорец, повечето дават бек бутона. Фатката е там, че Гугъл може да вижда кога потребителят е напуснал търсачката и към кой сайт и респективно, кога е натиснал бек бутона и се е върнал в резултатите от търсенето.

Тук е редно да се попита, ако нямаш аналитикс Г. да ти мишкува из сайта какво става?
Пак сигурно знае ама може би не толкова точно.

От: Re: От: Пречи ли допълнителния трафик на позициите в търсачките

Аналитикса ти го отчита. Има още нещо, което спада към градските легенди, но има логика в него. Малко потребители отварят нов прозорец, повечето дават бек бутона. Фатката е там, че Гугъл може да вижда кога потребителят е напуснал търсачката и към кой сайт и респективно, кога е натиснал бек бутона и се е върнал в резултатите от търсенето.

ЗАТОВА ЛИ ПЕДАЛИТЕ НА НЯКОИ САЙТОВЕ СЛАГАТ СКРИПТ ЗА ДА НЕ РАБОТИ БЕК БУТОНА ? ада бичи на едно място колкото и да го натискаш ? и им прави презареждания?
и аз така ши направя тогава
А АНАЛИТИК АКО НЕ ПОЛЗВАШ ?
например в 90% от сайтовете нямам
в другите стои , само защото ме мързи да го махна.

Тук е редно да се попита, ако нямаш аналитикс Г. да ти мишкува из сайта какво става?

Предполага се, че с добавянето на ГА, ГУТ и Г+ сайта ти дърпа с едни гърди напред. Поне това са задължителни за всеки МНС. Друг е върпоса до къде може да се стигне без тях.

Re: От: Пречи ли допълнителния трафик на позициите в търсачките

Да де, точно ако нямаш Г Аналитикс, отчита това с бек бутона. Това не е доказано, но е логично и не особено трудно за изпълнение.

И пак, дори без Аналитикс, Гугльо ви знае по-голямата част от трафика и баунс рейта, тъй че как ги отчита не се знае, но си дърпа от някъде инфо.

Нали се сещате, че като някой влезе през Г във вашия сайт, дори и да нямате Аналитик, после тоя потребител или ще влезне пак в Г или от вашия сайт ще иде в друг, и ако там има Аналитик, много лесно ще хване колко време е стоял въпросният потребител във вашият сайт. И това е само най-елементарното засичане, което може да се измисли.
Г са монополисти, няма как да се скриеш от тях.

Горе