От: Приложение за Андроид, дето не не показвало рекламите
Рекламите са окей, ако са избрани и стилни, без да ми се натрапват. Пример - този форум. Един банер отгоре, един отдолу и един на ОП.
Има сайтове, където рекламата е горе, долу, отляво, на чекрък, още три по средата, малко pop-up, и дори някакви със звук. Не мерси.
За експеримента - току що пуснах 2 новинарски сайта -Първия: реклама на IKEA, реклама на HP pc, нямамва от гугъл на нортън, 2-ра от гугъл на сакосбанк.
Втория: реклама на сайт за имоти!?; бързи кредити..застраховки, някаква от гугъл за местния супермаркет; и 4-та за застраховки.
U for real? Ако искам да си купя недвижимо имущество, кола, застраховка, мебели или компот - никога не бих влязъл в поредната реклама. Има си гугъл, има си други търсачки - ако ми трябва нещо си го намирам. Никак не съм съгласен с тая масова истерия - да рекламираме нон-стоп, каквото ѝ да е; по 20 банера на страница - нямащи нищо общо с темата на сайта.
Добър пример за поносима реклама е тоя форум - таргетирани, насочени към аудиторията на сайта и такива, които има някакъв шанс да влязат в употреба (като coolice hosting-a). Ама да ми рекламират клиники за анални фисури и хемороиди - не мерси. Marketing bandwagon ftw
Тази масова реклама, на каквото ѝ да е, където ѝ да е - не я намирам за смислена. Не познавам човек, който от реклама в сайт ще реши, че е много изгодно да си купи жилище, кола и т.н. Реклами за малки джаджи - окей. Но реклама на всичко, по всяко време и във всякакъв формат - единственото което прави е ултимативно да оскъпи крайния продукт.. Но това е просто лично мнение, очевидно IQ-то на масите е доста ниско, след като адблокъра е тера-инкогнита.