От: Примерно писмо до евентуален спонсор/партньор
Аз далеч не съм експерт, ама бих те посъветвал да не го "засукваш" както каза, защото интелигентните хора винаги го усещат това - когато някой няма какво да каже и ти разтяга локуми да си притаде тежест. И говори лошо, само лелките се връзват на тия номера. Това значи най-вече да говориш разбираемо, човешки, а не както кука пред камера - с едни засукани изречения, сложни термини и тн
Ако искаш да се изкараш интелигентен, трябва да говориш смислени неща - това е което прави добро впечатление.
Също пиши грамотно, с уважение, спазвай "бизнес етиката", дето се вика и карай по същество, без някакви глупости за пълнеж.
И много важно - със солидни аргументи - примерно ако омайваш някой да ти стане спонсор - защо мислиш, че ще успее идеята, опиши конкуренцията, какви са и слабостите, силните места.... да се види, че си наясно с картинката, а не просто кух мерак да го направиш. Това е много важно, също така опитвай се да предвидиш какви въпроси им се въртят в главата и им отговаряй в аванс. Ако има някакви въпросителни или слаби места е хубаво да им обърнеш внимание, иначе седят и пораждат съмнения.
Аз за това се сещам - да покажеш, че наистина разбираш какво правиш, че начинанието си струва и че ти самия си способен да го реализираш.
Пък вече ако ти сам неможеш да се убедиш в тия работи, значи може би наистина не е оферта и по-добре да захванеш нещо друго.
Успех