Прихващане на IP в Скайп?

Welder

Active Member
Здравейте!
Целта на задачата е да се види от кой град пише един френд от скайпа ми. Като за начало ще трябва да разбeра IP-то му. Ясно е че и двамата сме свързани към супернод и не може да го трейсна просто така. Попаднах на един начин... Та идеята е да му се изпрати файл по скайпа. Докато тече трансфера, отварям команд промта и пускам командата netstat -n. Съответно ми излизат всички IP-та към които съм свързан в момента. Там някъде трябва да е и неговото IP. Мислите ли, че това ще проработи?

От: Прихващане на IP в Скайп?

Сваляш си TCP VIEW (Безплатна е)
Не си чатиш с друг в момента в който си пишеш с въпросния човек.
Следиш какви конекции се отварят от Skype.exe
Ползваш някоя програма (или сайт) за трейсване на ИП-то и можеш поне да разбереш от кой град е (само ако ползва локален доставчик на интернет).
Ако има нещо пиши да ти обясня по подробно.

Проблемът е, че аз съм в чужбина а въпросния фредн е някъде в България.
При пускане на tcp view, на някои от Skype.exe процесите не им изписва IP-то а само една звездичка.

Затваряш всичко друго - торенти, браузъри и каквото и да е било друго свързано с интернет. Отваряш си старт менюто и пишеш cmd, а след това netstat, ще ти покаже всичките тцп връзки към компютъра ти.

Не ти изкарва нищо освен звездички само когато отсреща няма кой да отговори. Иначе ако е онлайн ти изкарва ето това :
11.jpg

Горе